Skip to content
Politică

Marea Britanie agită securea războiului: va EXPULZA zeci de diplomați ruși

thessnews.gr

Marea Britanie agită securea războiului: Regatul Unit va EXPULZA zeci de diplomați ruși.

Operațiunea vine ca reacție la otrăvirea fostului agent dublu rus Serghei Skripal la Salisbury (în sud-vestul Angliei), informează Capital.ro, citând presa străină.

Digi24 susține că este vorba despre 23 de diplomați ai Federației Ruse.

Rusia neagă implicarea în otrăvirea fostului colonel GRU (Serviciul de informaţii al armatei ruse) Serghei Skripal şi a fiicei sale, Iulia. Cei doi au fost găsiţi la 4 martie în stare de inconştienţă pe o bancă din apropierea unui centru comercial din oraşul Salisbury, în sud-vestul Angliei. De atunci, tatăl şi fiica se află spitalizaţi în stare critică, în timp ce un poliţist, care le-a venit în ajutor, este în stare gravă.

Ambasadorul Marii Britanii în Rusia, Laurie Bristow, a participat la o reuniune la Ministerul de Externe rus, unde s-a discutat cazul otrăvirii fostului agent rus Serghei Skripal.

Rusia a îndemnat Marea Britanie să renunţe la intimidare şi la limbajul ultimatumurilor în relaţia sa cu o putere nucleară, a afirmat marţi seară purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe rus, Maria Zaharova. Anunţul a venit după ce premierul britanic Theresa May a dat luni un ultimatum Moscovei ca până marţi la miezul nopţii să ofere explicaţii despre otrăvirea fostului agent dublu rus Serghei Skripal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *