Skip to content
Politică

Marea Britanie avertizează: Se pregătesc noi atacuri ISIS

Un înalt oficial din Minsterul de Interne de la Londra a avertizat că până la 70 dintre jihadiştii care s-au întors în Marea Britanie ar putea pregăti atacuri. Anunțul a fost făcut la scurt timp după ce reprezentanţi ai Poliţiei de Frontieră s-au plâns că nu au suficiente prerogative, ceea ce subminează securitatea statului, potrivit romaniatv.net.

Scott Wilson, coordonatorul programului antiterorism din cadrul Ministerului de Interne a declarat la Londra, la conferinţa Counter Terror Expo, că până la 20% dintre cei 350 de jihadişti care s-au întors în ţară ar putea comite atentate în Marea Britanie.

El a subliniat că susţinerea pentru organizaţia Statul Islamic a depăşit-o pe cea pentru al-Qaida în Marea Britanie şi că, deşi nu ştie până unde se va ajunge, este convins că noua ameninţare va persista „mult, mult timp”.

Potrivit Agerpres, declaraţiile lui Wilson vin după ce Poliţia de Frontieră britanică a avertizat că nu are prerogative necesare pentru a opri jihadiştii care intră în Marea Britanie.

„Nu au fost conferite prerogative clare, în baza Articolului 7 din Legea Terorismului, ofiţerilor de imigraţie din terminalele de sosiri. Ar fi ilegal ca ei să reţină un britanic”, a declarat un oficial din Ministerul britanic al Apărării, citat sub acoperirea anonimatului de Daily Telegraph. Singura excepţie o reprezintă britanicii al căror nume figurează deja pe lista cu persoane periculoase.

În cazul în care un britanic al cărui nume nu figurează pe listă este considerat suspect, Poliţia de Frontieră poate alerta Poliţia Naţională.

1 comentariu la “Marea Britanie avertizează: Se pregătesc noi atacuri ISIS

  1. „Marea Britanie avertizează: Se pregătesc noi atacuri ISIS …a avertizat că până la 70 dintre jihadiştii care s-au întors în Marea Britanie ar putea pregăti atacuri…” Eu nu inteleg nimic! Din partea multor inalti oficiali se aude asta. Acest inalt oficial o spune de parca ii lasa pe nenorocitii daesh sa faca asta. Pai, mai nene inalt oficial! Cand spui asta, inseamna ca stii cine sunt daca tu ai numarat 70. Atunci, nu e firesc sa-i inghesui prim parnai? Sau nu ai probe? Daca nu ai probe, nu spune. Nu stiu de ce, dar parca intreaga lume le permite cretinilor astia sa faca tandari lumea. Cum s-a ajuns ca ei sa castige atat de mult teritoriu? Cu siguranta nu au inceput cu plantatul florilor. De ce i-au nu i-au oprit „din fasa”?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *