Skip to content
Republica Moldova

Marea Britanie: Camera Lorzilor adoptă un amendament care le permite cetăţenilor europeni să rămână automat în Regatul Unit după Brexit

facebook boris johnson

Camera Lorzilor a adoptat un amendament – împotriva avizului Guvernului lui Boris Johnson – vizând să apere drepturile cetăţenilor Uniunii Europene (UE) care trăiesc în Regatul Unit după Brexit, relatează Reuters.

Este pentru prima oară când premierul conservator se află în minoritate în Camera superioară a Parlamentului după victoria sale triumfală în alegerile legislative anticipate de la 12 decembrie, în urma cărora a obţinut o majoritate absolută în Camera Comunelor.

Depus de Partidul Liberal-Democrat (Lib-dem), amendamentul adoptat luni în Camera Lorzilor – cu 270 la 229 de voturi – le acordă cetăţenilor europeni dreptul automat de a rămâne în Marea Britanie după divorţ, prevăzut la 31 ianuarie.

Textul adoptat de Camera Comunelor prevedea ca cetăţenii europeni să efectueze un demers pe lângă autorităţi pentru a obţine dreptul de a rămâne în Regatul Unit.

Orice modificare operată de către Camera Lorzilor este necesar să revină în camera Comunelor, care poate fie să o adopte la rândul său, fie s-o respingă, potrivit News.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *