Skip to content
Internațional

Marea Britanie, gata să se retragă din perioada de tranziție cu Uniunea Europeană

dailystormer.com
" "

Premierul britanic Boris Johnson i-a spus omologului său polonez Mateusz Morawiecki că țara sa este gata să se retragă din înţelegerile privind perioada de tranziţie cu Uniunea Europeană (UE) „în termenii Australiei”, în cazul în care nu se va ajunge la niciun acord asupra relaţiei lor viitoare, informează Reuters, citat de g4media.ro

Regatul Unit a părăsit blocul comunitar pe 31 ianuarie 2020. O perioadă de tranziţie, în timpul căreia Regatul Unit va rămâne în Piaţa Unică Europeană şi în Uniunea Vamală, va expira pe 31 decembrie şi se fac tot mai multe presiuni ca să se ajungă la un acord de liber schimb înainte de aceasta.

" "
" "

În condiţiile în care cele două părţi nu au ajuns la o înţelegere, o rundă de „negocieri intensive” urmează să înceapă săptămâna viitoare.

„Boris Johnson a spus că Regatul Unit va negocia constructiv, dar de asemenea va fi gata să iasă din perioada de tranziţie în termenii Australiei, în cazul în care nu se va ajunge la o înţelegere”, a informat Downing Street într-un comunicat.

Australia nu are un acord comercial cuprinzător cu UE. Multe domenii din comerţul UE-Australia respectă regulile Organizaţiei Mondiale a Comerţului, chiar dacă înţelegeri specifice sunt în vigoare pentru unele bunuri.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *