Marea Britanie – Guvernul ia „foarte în serios” ameninţările de destabilizare din partea unor state străine

Sursă foto: Freepik.com
Sursă foto: Freepik.com

Guvernul britanic ia „foarte în serios” ameninţările de destabilizare din partea unor state străine înainte de alegerile legislative, a declarat duminică ministrul apărării, Grant Shapps, după avertismentul lansat de un responsabil britanic pentru prevenirea şi combaterea terorismului, relatează AFP.

„Există câţiva actori diferiţi (…), Iranul, evident, Rusia, Coreea de Nord, care ar putea decide să se amestece în procesele noastre (electorale). Evident că este ceva ce luăm foarte în serios”, a mai spus ministrul britanic pentru Sky News, scrie Agerpres.

Responsabilul luptei împotriva terorismului şi comisar adjunct al poliţiei londoneze, Matt Jukes, a avertizat în ultimele zile în presă asupra riscului ingerinţei unor state străine în contextul apropierii alegerilor legislative ce urmează să aibă loc anul acesta în Regatul Unit.

„Există o cantitate imensă de dezinformare online. Volumul acestei activităţi este mai mare decât a fost vreodată în orice alt an electoral”, a declarat Matt Jukes, menţionând Iranul, Rusia şi China drept o „triplă ameninţare” pentru Regatul Unit.

Potrivit oficialului britanic, nivelul de ameninţare este „cel mai crescut de la sfârşitul Războiului Rece” în ceea ce priveşte spionajul şi ingerinţa străină.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: