Skip to content
Europa

Marea Britanie începe vaccinarea anti-COVID a copiilor cu vârste între 12 şi 15 ani

Twitter

Guvernul britanic a anunţat că se pregăteşte pentru vaccinarea împotriva coronavirusului a copiilor cu vârste cuprinse între 12 şi 15 ani, deşi campania de imunizare pentru această categorie nu a fost încă aprobată de Comisia naţională pentru Vaccinare şi Imunizare.

Ministerul Sănătăţii de la Londra a precizat că vrea să fie “pregătit pentru a acţiona” în momentul în care va veni aprobarea, iar atunci să se poată face vaccinuri în şcoli. Revenirea elevilor în clase, în septembrie, probabil va duce la o creştere a ratei infectărilor cu covid-19 în Marea Britanie.

În prezent, în Marea Britanie sunt vaccinaţi oamenii cu vârste de peste 16 ani. Li se administrează vaccinuri şi copiilor de 12 până la 15 ani, însă dacă au anumite probleme de sănătate sau locuiesc împreună cu adulţi vulnerabili.

Agenţia britanică a medicamentului a aprobat utilizarea vaccinurilor Pfizer şi Moderna la copii de 12 până la 15 ani. Însă Comisia pentru Vaccinare şi Imunizare încă nu şi-a dat acordul, relatează AP, potrivit News.ro. În SUA, Canada şi în mai multe ţări europene deja sunt vaccinaţi locuitorii începând de la vârsta de 12 ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *