Skip to content
Internațional

Marea Britanie: Liderul laburist Jeremy Corbyn afirmă că viitorul președinte al Partidului Conservator trebuie „să lase poporul să decidă viitorul ţării prin noi alegeri generale”

Liderul Partidului Laburist din Marea Britanie, Jeremy Corbyn, a afirmat într-o postare pe Facebook după anunţul demisiei premierului Theresa May, că „ultimul lucru de care are nevoie ţara este o nouă luptă între conservatori şi un nou premier neales” şi a făcut apel la viitorul lider conservator să convoace alegeri generale, scrie news.ro.

Premierul a avut dreptate să îşi dea demisia. Ea a acceptat în sfârşit ceea ce ţara ştia de mai multe luni: ea nu poate guverna”, a scris Corbyn pe Facebook, după ce premierul Theresa May a anunţat că va demisiona din funcţia de lider al Partidului Conservator pe 7 iunie.

Partidul Conservator a eşuat cu privire la Brexit şi nu este capabil să îmbunătăţească vieţile cetăţenilor”, a scris el.

Parlamentul este blocat şi conservatorii nu oferă soluţii pentru provocările majore cu care confruntă ţara. Ultimul lucru de care are această ţară nevoie este o nouă luptă internă între conservatori şi un premier neales”, a precizat Corbyn.

Oricine va deveni noul lider conservator trebuie să lase poporul să decidă viitorul ţării prin noi alegeri generale”, a încheiat Corbyn.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *