Skip to content
Externe

Marea Britanie livrează Ucrainei o flotă compusă din 13 vehicule blindate pentru a evacua civilii din regiunile asediate din estul ţării

theflagshop.co.uk

Marea Britanie livrează o flotă compusă din 13 vehicule blindate de protecţie în Ucraina pentru a evacua civilii din regiunile asediate din estul ţării, a anunţat guvernul britanic, relatează BBC.

Vehiculele placate cu oţel vor transporta, de asemenea, lucrători esenţiali pentru a reconstrui infrastructura critică care a fost deteriorată sau distrusă în timpul războiului şi vor transporta oficiali din ministerele ucrainene la posturi de comandă temporare amenajate pentru activitatea guvernamentală.

Flota, în valoare de 660.000 de lire sterline, este trimisă la solicitarea guvernului Ucrainei.

De asemenea, flota este alcătuită din vehicule 4×4 care au fost îmbunătăţite cu blindaj pentru a rezista gloanţelor de mare viteză, minelor antipersonal şi dispozitivelor explozive improvizate, toate acestea reprezentând tactici folosite de forţele ruse.

Ministrul britanic de Externe, Liz Truss, a declarat că transportul va ”ajuta la protejarea ucrainenilor nevinovaţi care încearcă să fugă din faţa bombardamentelor ruseşti şi îi va sprijini pe oficialii ucraineni care desfăşoară activităţi vitale”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *