Marea Britanie: Nigel Farage acuză Occidentul că a „provocat” războiul din Ucraina

Sursă foto: X

Liderul partidului de extremă dreapta britanic Reform UK, Nigel Farage, a declarat că Occidentul a „provocat” războiul din Ucraina prin „extinderea NATO şi Uniunii Europene către est”, afirmaţii care i-au atras critici puternice sâmbătă, relatează AFP.

Fostul europarlamentar, care a jucat un rol major în campania pentru Brexit în 2016, a declarat vineri seara la BBC că, încă din 2014, el a declarat în Parlamentul European că va fi un război în Ucraina.

Înainte de alegerile legislative din 4 iulie din Marea Britanie, partidul său Reform UK înregistrează creşteri în sondaje, apropiindu-se – sau chiar depăşind – partidul conservator la putere.

„Mi s-a părut evident că expansiunea spre est a NATO şi a Uniunii Europene a dat (preşedintelui rus Vladimir Putin) un motiv să spună poporului rus: ‘Vin din nou după noi’, şi să intre în război”, a mai spus el.

Populistul Nigel Farage a afirmat că a făcut declaraţii similare „din anii 1990, de la căderea Zidului Berlinului”, în 1989.

„Aşteptaţi o secundă, noi am provocat acest război”, a spus el. „Bineînţeles că este vina lui (a lui Vladimir Putin) – el a folosit ceea ce am făcut noi ca o scuză”, a adăugat liderul Reform UK, care este candidat la alegerile legislative într-o circumscripţie din sud-estul Angliei.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: