Marea Britanie se așteaptă la cea mai grea iarnă din ultimii ani

Cea mai mare rețea de centre sociale din Marea Britanie a avertizat miercuri că se așteaptă la cea mai grea iarnă de până acum, peste 600.000 de persoane riscând să aibă nevoie de sprijin, în condițiile în care criza costului vieții reduce puterea de cumpărare pentru al doilea an consecutiv.

Trussell Trust, care susține o rețea de 1.300 de centre sociale din Marea Britanie, a declarat că se așteaptă să furnizeze peste un milion de pachete cu alimente de urgență între decembrie anul acesta și februarie 2024, relatează Reuters.

„Am prefera să nu dăm vești proaste, dar lucrurile nu arată deloc bine, spune Emma Revie, reprezentanta Trussell Trust, care subliniază faptul că una din șapte persoane din Marea Britanie riscă să nu-și mai permită suficientă hrană, din lipsa banilor.

Deși Marea Britanie are una dintre cele mai puternice economii  ale lumii, cetățenii acesteia se confruntă cu probleme din cauza inflației, de mai mult de un an.

Potrivit Income Tracker, chiar dacă aceasta a inceput să scadă, peste 60% dintre gospodăriile din regat resimt diminuarea veniturilor față de anul trecut.

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: