Marea Britanie se confruntă cu o penurie de medicamente fără precedent

medicamente
Sursa foto: X

Deși penuriile de medicamente sunt un fenomen obișnuit în toate țările europene, situația din Marea Britanie este deosebit de critică. Și a devenit mai pronunțată odată cu Brexitul, scrie Le Nouvel Observateur.

23 aprilie – Profit News TV – Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie – MedikaTV – Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai – Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) – Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Penuria de medicamente a crescut în Marea Britanie în ultimii doi ani, devenind o „nouă normalitate” greu de gestionat pentru farmacii, medici și pacienți, subliniază un raport publicat joi, 18 aprilie, în care se constată că Brexitul a înrăutățit situația, arată Rador. Antibiotice, tratamentul epilepsiei sau hormoni de substituție prescriși femeilor aflate la menopauză… Numărul declarațiilor de alertă privind penuria iminentă de medicamente s-a dublat în trei ani, de la 648 în 2020 la 1.634 anul trecut, potrivit acestui studiu realizat de Nuffield Trust, un think tank specializat în sănătate.

„Unui număr tot mai mare de pacienți din Marea Britanie li se spune de către farmaciști că tratamentul lor nu este disponibil, ar putea să nu fie disponibil rapid și este puțin probabil să fie disponibil în orice altă (farmacie) din apropiere”, rezumă situația într-un comunicat Mark Dayan de la Nuffield Trust, descriind fenomenul drept „șocant”.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL