Skip to content
Politică

Marea Britanie stă pe ghimpi. Avertisment EXTREM: Un atentat terorist poate avea loc ORICÂND!

Marea Britanie stă pe ghimpi. Avertisment EXTREM: Un atentat terorist poate avea loc ORICÂND!

Marea Britanie nu este protejată pe deplin împotriva terorismului și un atac similar celor produse recent în Europa continentală este o problemă de „când, nu de dacă”, a declarat șeful poliției londoneze Bernard Hogan-Howe duminică, potrivit Reuters, preluată de Agerpres.

Avertismentul șefului poliției metropolitane reflectă starea actuală „gravă” a amenințării terorismului internațional ca urmare a atacurilor în Germania și Franța, unele dintre ele revendicate de militanți islamiști.

Hogan-Howe a recunoscut că populația britanică este din ce în ce mai neliniștită că ea ar putea fi următoarea țintă.

„Simt și înțeleg această teamă și, în calitate de ofițer de poliție responsabil să previn un astfel de atac, știu că vreți să vă dau asigurări. Mă tem că nu pot face asta în întregime”, a spus el într-o postare online duminică.

„Nivelul nostru de amenințare a fost ‘grav’ în ultimii doi ani și a rămas așa. Aceasta înseamnă că un atac este foarte probabil, puteți spune că este vorba de când, și nu dacă” va avea loc, a mai spus el.

Ministrul adjunct de interne Ben Wallace a spus că s-a întâlnit cu proprietarii și operatorii celor mai mari centre comerciale din țară pentru a discuta despre planurile lor de securitate. „În lumina evenimentelor din Germania și Franța, guvernul dorește să se asigure că aceste centre comerciale și stadioanele sportive, unde există mari mase de oameni, obțin sprijinul de care au nevoie”, a spus el, potrivit Sunday Times.

Conform The Sunday Times, serviciile secrete britanice investighează cel puțin patru cazuri legate de pregătirea unor acte de terorism în Regatul Unit, pe fondul recrudescenței fără precedent a extremismului islamic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *