Skip to content
Politică

Marea Britanie suflă și-n iaurt. Noi măsuri de securitate după atentate

Premierul David Cameron a anunțat că serviciile de securitate din Marea Britanie vor fi consolidate, astfel ca vor fi recrutați 1.900 de ofițeri de informații suplimentari. Guvernul se adaptează astfel la perspectiva unei lupte împotriva terorismului, în urma doborârii unui avion rusesc în Egipt şi a atentatelor de la Paris.

În prezent, agențiile de informaţii britanice au aproximativ 12.700 de angajaţi, repartizaţi între serviciul de securitate internă MI5, serviciul de informaţii externe MI6 şi serviciul de monitorizare a comunicaţiilor GCHQ.

În urma acestei decizii, premierul David Cameron a anuntat, în timpul summitului G20 din Antalya, ca va dubla și cheltuielile cu securitatea aviatică.

Securitatea economică merge mână în mână cu securitatea naţională. Aceasta este o luptă de generaţii care necesită mai mult personal pentru a-i combate pe cei care vor să ne distrugă pe noi şi valorile noastre„, a declarat Cameron.

Astfel ca, pentru prima dată de când preşedintele rus a declanşat o campanie de raiduri aeriene în Siria, în sprijinul preşedintelui Bashar al-Assad, David Cameron și președintele rus Vladimir Putin au anuntat ca vor avea luni o întrevedere bilaterală, informeaza B1.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *