Skip to content
Politică

Marea epurare a lui Trump: zeci de procurori numiţi de Obama, CONCEDIAŢI brusc

businessinsider.com

Citiţi în cele ce urmează despre marea epurare întreprinsă de către actualul preşedinte al SUA, Donald Trump: zeci de procurori numiţi de predecesorul lui, Barack Obama, au fost CONCEDIAŢI brusc.

Administraţia Trump a eliminat vineri majoritatea vestigiilor rămase din administraţia Obama la Departamentul de Justiţie, ordonând unui număr de 46 de procurori să demisioneze imediat. Printre aceştia se numără procurorul pentru Manhattan, Preet Bharara, relatează New York Times citat de News.ro.

Concedierile au fost unele-supriză – în special în cazul lui Bharara, care şi-a construit o reputaţie pentru instrumentarea cazurilor de corupţie, în special pe Wall Street. În noiembrie, Preet Bharara s-a întâlnit cu preşedintele ales Donald J. Trump la Trump Tower, din Manhattan, şi le-a spus reporterilor după aceea că atât Trump, cât şi Jeff Sessions, care este acum Procurorul General, i-au cerut să rămână în funcţie.

Preet Bharara le-a dat asigurări că va face acest lucru. Totuşi, el s-a aflat vineri printre procurorii federali care au fost sunaţi de Dana Boente, Procurorul General adjunct, care le-a cerut să demisioneze, au declarat surse apropiate dosarului. Vineri seară, deşi unii procurori şi-au anunţat public demisia, Bharara încă nu o făcuse, iar purtătorul lui de cuvânt a refuzat să comenteze.

În locul procurorilor care au demisionat vor rămâne, interimar, adjuncţii lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *