Skip to content
București Știri locale

”Marea inaugurare” a incompletei linii de metrou din Drumul Taberei: ”Era și cazul să-i dea drumul. Sper să nu-l închidă din nou”

Inquam Photos / Octav Ganea

Președintele Klaus Iohannis și premierul Ludovic Orban au inaugurat, marți, linia de metrou din cartierul Drumul Taberei, în plină campanie electorală pentru alegerile locale din 27 septembrie. Magistrala M5 nu numai că trebuia să fie gata în 2014, deci are deja 6 ani de întârziere, dar ea nu este completă nici astăzi, la inaugurare: linia de metrou nu trebuia să se oprească la Eroilor, ci trebuia să meargă până în Pantelimon.

În prima zi în care s-a auzit ”Atenție, se închid ușile” în cartierul Drumul Taberei, PS News a fost acolo și a stat de vorbă cu oamenii. ”Rușinos!”, aceasta a fost părerea unanimă. Rușinos că a durat 9 ani să se construiască 7 kilometri de cale ferată subterană.

”Era cazul să se deschidă, pentru că de când trăiesc eu în București tot se spune că se va deschide, că se va face, că se va construi. Mă bucur că s-a deschis în sfârșit, sper să nu îl va închide din nou. Mi se pare cel mai bun lucru că s-a deschis pentru că oamenii din Sectorul 6 au nevoie de acest metrou”, spune o tânără.

Altcineva, mai în etate, este la fel de puțin impresionat de ”marea realizare” a celor 16 (!) miniștri ai Transporturilor care s-au perindat în Guvern de la începutul lucrărilor.

”Cred că era și cazul. Mi se pare rușinos că au avut nevoie de mai mult de 8 ani să construiască 7 km de linie de metrou. Acum să sperăm că nu vor apărea alte defecțiuni între timp din cauza cărora să-l închidă. Mie nu mi se pare nimic spectaculos, nu înțeleg de ce s-a făcut atât de mult tamtam cu acestă deschidere, nu e ca și cum au inaugurat o autostradă de 1000 de km, ci un banal metrou de 7 km de care locuitorii Sectorului 6 au nevoie pentru că traficul din București este mult prea haotic”.

Studenții, însă, sunt mai optiniști. „Mă bucur că, în sfârșit, după atâția ani au deschis metroul”, spune un tip la vreo 20 de ani. Dar revine repede cu picioarele pe pământ: ”Sper ca între timp să nu apară alte defecțiuni la acestă magistrală din cauza cărora să îl închidă. Eu stau în  acest sector și știu foarte bine cât de greu este fără metrou, fără un mijloc de transport mai rapid”.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *