Skip to content
Puterea Știrilor Video

Marele blat pentru locale într-un singur tur, demascat de Eugen Tomac (PMP): Uitați-vă ce partide au cei mai mulți primari…

Inquam Photos / Octav Ganea

Preşedintele Partidului Mişcarea Populară (PMP), Eugen Tomac, a declarat în studioul „Puterea Știrilor” că „PMP a fost singurul partid care, în mod onest, ferm și clar, și-a asumat alegerea primarilor în două tururi de scrutin”.

El a afirmat că este „absolut convins” că Ludovic Orban și-a dorit revenirea la alegerea primarilor în două tururi de scrutin, doar că „avea de ales între voința proprie și presiunile care au venit în mod evident din partea aleșilor locali din partid”.

„PMP a fost singurul partid care și-a asumat public, a ieșit pe stradă, a strâns semnături și a făcut o campanie de ani de zile pentru revenirea alegerii primarilor în două tururi de scrutin. Este evident că primarii care sunt în funcție nu își doresc acest lucru. Uitați-vă spre ce partide dețin un număr impresionant de primari și atunci o să vă dați seama că este evident că în aceste partide nu a existat această voință.

Aici nu pot să îl pun în aceeași logică pe primul ministru Ludovic Orban. Sunt absolut convins că Ludovic Orban și-a dorit revenirea la alegerea primarilor în două tururi de scrutin, numai că avea de ales între voința proprie și presiunile care au venit în mod evident din partea aleșilor locali din partid (…) Restul s-au poziționat în funcție de conjunctură. PMP a fost singurul partid care, în mod onest, ferm și clar, și-a asumat alegerea primarilor în două tururi de scrutin (…) Nu pot să spun că USR nu și-a dorit, dar uitați-vă că atunci când au trebuit să facă front comun nu au dorit acest lucru”, a declarat Eugen Tomac, la ”Puterea Știrilor”.

Amintim că după demiterea Guvernului Orban prin adoptarea moțiunii de cenzură, proiectul privind alegerea primarilor în două tururi de scrutin a fost automat respins și nu mai poate fi promovat prin ordonanță de urgență, deoarece guvernul care a rămas interimar în funcție nu mai poate adopta decât acte administrative.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *