Skip to content
Politică

Maria Grapini, nedumerită de decizia CSM

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a decis să sesizeze Parlamentul European cu privire la încălcarea independenţei justiției de către Maria Grapini cu privire la declaraţia sa din Parlamentul European despre dosarul ICA. Însă, această decizie luată de CSM nu este înțeleasă de europarlamentarul român, care consideră că nu a încălcat regulamentul Parlamentului European.

Totodată, potrivit eurodeputatei, acțiunea CSM i se pare una școlărească.

„Eu nu am îneţeles noţiunea de a reclama – eu reclam pe cineva dacă a vorbit în afara instituţiei – eu în plenul parlamentului am vorbit. Există un regulament şi un cod de conduită al eurodeputaţilor, m-am încadrat fără probleme acolo, am conştiinţa foarte împăcată că nu am adus atingere. Poate ar fi bine să explice cum am adus atingere independenţei justiţiei prin declaraţia mea politică. E dreptul lor.

Mi se pare aşa şcolăreşte, pentru că la intervenţia de un minut fiecare parlamentar are voie să facă declaraţie politică pe orice domeniu. Dacă se va verifica, şi este uşor să verifice, ar fi putut observa că deputaţi din toate ţările din UE au făcut nenumărate declaraţii politice. Eu personal nu am înţeles cum am adus atingere independenţei justiţiei.

Nu m-am legat de fondul dosarului, m-am legat de a exista dreptul de apărare al omului. Am făcut referiri la procedură, nu la fond. E dreptul lor să facă, nu pot spune nimic aici. Informează ceva ce parlamentul deja ştie – există pe site, conducea cineva şedinţa aceea, mi se pare, oricum… Dacă numai în cazul meu s-a luat această decizie înseamnă că sunt o excepţie.

Nu cunosc să mai fie vreun caz. Ieri, când am aflat de această decizie, cumva mi-a venit să zâmbesc, un eurodeputat din italia a făcut nişte declaraţii foarte grave acolo. Eu am independenţa mea, există în codul de conduită ce nu trebuie să facă un eurodeputat, nu am încălcat cu nimic regulamentul şi codul de conduită. Pentru mine e un pic straniu după 25 de ani să nu ai dreptul ca deputat sau parlamentar, să ai teama să mai faci vreo declaraţie poltică, mi se pare un pic straniu, dar asta e”, a spus Maria Grapini, citată de Ziua de Vest.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *