Skip to content
Politică

Marian-Jean Marinescu (PNL) arată care sunt consecințele activării Articolului 7 în cazul României: Sper ca Puterea să realizeze gravitatea lucrurilor!

Inquam Photos / Octav Ganea

Frans Timmermans a vorbit despre Articolul 7 în cazul României pentru prima dată, a doua zi după ce s-a întâlnit, la Sibiu, cu liderii socialiști din Uniune, o reuniune informală la care Viorica Dăncilă și Liviu Dragnea nu au avut acces.

Au fost luări de poziție în care oficialul Comisiei Europene a avertizat că instituția este pregătită să ia măsuri suplimentare de sancționare a autorităților de la București, dar niciodată până acum nu s-a referit direct la activarea Articolului 7. S-au referit alții, europarlamentarii care au fost prezenți la ultima plenară a actualei legislaturi europene și unde s-a discutat despre statul de drept în Romania, deja un motiv comun al dezbaterilor din Uniunea Europeană. Declațiile lui Timmermans sunt grave și reprezintă o atenționare serioasă la adresa celor aflați la guvernare.

În acest context, europarlamentarul PNL, Marian-Jean Marinescu a precizat pentru PSNews.ro că o eventuală activare a Articolului 7 împotriva României ar aduce consecințe catastrofale și ar avea repercursiuni asupra tuturor cetățenilor.

“Din păcate, o eventuală activare a Articolului 7 va avea repercursiuni asupra tuturor cetățenilor României pentru că se va suspenda dreptul de vot, lucru care înseamnă că nu vei mai putea să participi la decizii și acele decizii pot avea efect asupra cetățenilor. Aceasta este procedura care există în acest moment.

După cum știți în această perioadă se află în lucru un alt regulament care cumva aduce o nouă procedură în paralel cu regulementul anterior. Acest nou regulament vorbește tot despre deficiențe grave în ceea ce privește statul de drept, dar se termină cu suspendarea fondurilor europene și cele de coeziune, după o procedură care implică tehnicieni, experți în domeniu și un eventual vot în Consiliu și Parlament. Eu sper să nu ajungem la această situație și sper ca cei de la Putere să realizeze gravitatea lucrurilor”, a precizat europarlamentarul.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *