Skip to content
Politică

Marian Munteanu, bilanţ dureros al României postdecembriste: Cea mai mare problemă este…

Marian Munteanu (fostul lider al studenţilor  din Piaţa Universităţii a anului 1990) a declarat, luni seară, problemele că cele mai mari ale României sunt vânzarea teritoriului național, a proprietăților agricole, subdezvoltarea agriculturii, precum și problema identității țării noastre.

El a susținut, la Realitatea TV, că „noi avem deja procente uriașe din suprafața agricolă a țării noastre înstrăinate”.

„Autoritățile noastre, de 20 și ceva de ani, nu sunt preocupate de problemele românilor. Ele sunt preocupate de problemele unor categorii restrânse, ale unor grupuri de interese. Ca dovadă situația, nu numai a românilor din Anglia, a românilor din alte părți ale lumii, care nu au fost susținuți nici prin campanii, nici prin inițiative guvernamentale, nici diplomatic, în niciun fel, așa cum, în mod foarte grav, nu au fost susținute și apărate drepturile românilor din România. Este un complex de situații și politici total greșite, care trebuie foarte urgent remediate”, a spus Marian Munteanu.

În acest context, fostul candidat al PNL la Primăria Capitalei a dat ca exemplu Marea Britanie şi recentul vot pentru Brexit.

„Un exemplu are legătură cu campania din Marea Britanie, în care lucrurile au fost abordate destul de neclar. Noi uităm că din cei 63 de milioane de cetățenii ai Marii Britanii, 53 de milioane sunt în Anglia. În acea zonă a Angliei s-a manifestat o atitudine de ieșire din UE datorată în principal comportamentului și modului în care administrația de la Bruxelles a găsit de cuvință să constituie acele politici europene, care pentru un stat cu demnitate și puternic au creat automat niște reacții de desprindere. Lucrul ăsta s-a întâmplat și cu noi. Dar nu putem da vina în totalitate pe autoritățile de la Bruxelles, care au neglijat sau au încercat să înlăture un lucru fundamental, care este identitatea națională, preocuparea pentru valori și pentru interesele cetățenilor statelor respective. Pentru că, să nu uităm, în UE am avut state de două categorii, dacă nu chiar trei. Adică state importante, care pot să facă ce vor ele, și state mai necăjite, care trebuie trase de urechi și arătate tot timpul cu degetul”, a continuat acesta.

Fondatorul formațiunii Alianța noastră a explicat că în România se dorește reducerea numărului de agricultori români.

„Și aici vin la chestiunea care este fundamentală, chestiunea pământului. Noi avem deja procente uriașe din suprafața agricolă a țării noastre înstrăinate. În toate țările avansate europene nu poți cumpăra nimic. La noi nu numai că nu s-a luat nicio măsură, ci s-a încurajat vânzarea teritoriului acesta național către fonduri speculative, către tot felul de indivizi care au cu totul alte interese decât acela de a asigura o dezvoltare a agriculturii românești. Se dorește practic depopularea unor zone întregi de agricultori români. Sunt niște elemente foarte grave care afectează milioane de oameni”, a susținut Munteanu.

Totodată, Marian Munteanu a solicitat Guvernului Cioloș, în direct la Realitatea TV, stoparea temporară, prin Ordonanță de Urgență, a tranzacțiilor de terenuri agricole.

„Vom intra în campania electorală cu Alianța Noastră. Alianța Noastră va oferi electoratului o echipă de oameni noi, cu realizări verificate și verificabile în activitățile lor, oameni cinstiți, competeți și patrioți. Oricine dorește să sprijine proiectul nostru, care dorește să restaureze drepturile patrimoniale, economice, identitare ale românilor, este binevenit să ajute. De exemplu, problema pământului este un pericol uriaș. Noi declanșăm de săptămâna aceasta o acțiune de strângere de semnături pentru a solicita, de fapt solicit chiar în acest moment Guvernului să instituie prin OUG imediat un moratoriu prin care să stopeze temporar orice tranzacții de terenuri agricole. Pentru că, pe de-o parte s-au comis o mulțime de falsuri și de aranjamente, pe de altă parte nu sunt luate măsurile care să asigure și dreptul românilor să participe la această dezvoltare a agriculturii”, a cerut fondatorul formațiunii Alianța Noastră.

De asemenea, acesta a subliniat principalele probleme ale României de astăzi.

„Aceste probleme, problema teritoriului național, a proprietăților agricole, a dezvoltării agriculturii, așa cum și problema identității noastre, sunt lucruri extraordinar de grave. Domnul Cioloș sper să ia niște măsuri acum, m-ai ales ca a lucrat în domeniu. Avem datoria să intervenim acum. Apelul Alianței Noastre este să ne grupăm cât mai puternic”, a conchis Munteanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *