Skip to content
Politică

Marian Munteanu dărâmă miturile din jurul său. Ce spune despre relația sa cu Virgil Măgureanu, fostul șef SRI

" "

Prezent, miercuri seară, în platourile Antena 3, în emisiunea „Sinteza zilei”, candidatul PNL penru Primăria Capitalei, Marian Munteanu a dezvăluit cum au avut loc discuțiile sale cu conducerea PNL și cum a acceptat propunerea de a candida.

„Istoria este foarte simpla. De-a lungul anilor relatia mea cu oamenii din partidele istorice a fost una apropiata. Cunosc multa lume in aceasta zona.Cand era Ludovic Orban candidat chiar avusesem niste intalniri cu dansii si alti canddiati liberli sa supunem la discutie probleme ale societatii civile. Imi pare rau pentru dl Orban, stiu ca a muncit mult sa isi pregateasca un plan de campanie pentru Bucuresti, ca si munca dlui Busoi. Conducerea partidului si-a deschis usile. Am zis: Eu nu sunt membru de partid. Ei au spus: Noi credem ca masurile pe care le-ai propus sunt interesante. Discutiile le-am avut cu toti membrii conducerii partidului: Si cu d-na Gorghiu, domnul Atanasiu, cu toti. Daca acest partid este dispus sa-si deschisa randurile pentru alti oameni din societatea civila…”, a declarat Munteanu.

" "
" "

De asemenea, candidatul PNL a spus că mizează pe ideea de corectitudine: „Primul punct in orice program trebuie sa fie introducerea corectitudinii ca norma. Eu nu fur si nu mint. Ma refer la lucrurile care au implicare administrativa. Intotdeauna cand mi-am asumat o pozitie am spus adevarul.”

Marian Munteanu a demontat miturile și zvonurile care pluteau asupra sa. Astfel, liderul studentilor din Piata Universitatii din 1990 a spus ce relatie a avut cu Virgil Magureanu, fostul şef SRI: „In anul 2000 s-au facut niste analize. Era clar ca in competitia pentru prezidentiale raman doua persoane, Ion Iliescu si Vadim tudor. Din punctul meu de vedere mi se parea ca este un mare pericol pentru Romania ca regimul dlui Iliescu sa fie instalat. In acel context eu am redactat un proiect de tara. Din zona PUNR, dl Valeriu Tabara caruia i s-a asociat dl Magureanu au zis sa discutam. Am avut niste discutii, nu am ajuns la un acord, doar am negociat.”

Munteanu a spus care ar fi primul lucru pe care va avea grija sa il faca daca va ajunge primar: „Primăria Capitalei  e o zona in care nivelurile bugetare sunt interesante. Primul lucru care trebuie facut este oprirea jafului. E normal ca sunt oameni suparati de posibilitatea unei interventii.”

Marian Munteanu s-a adresat și bucureștenilor exprimând că: „Pe mine ma intereseaza sustinerea bucurestenilor. Mai mult decat viata mea nu am ce sa arat. Totul este la vedere. Îi invit pe toti sa vina la mine acasa, la serviciu unde am lucrat si sa cerceteze.”

Totodată, acesta a vorbit respectuos de modelele sale, profesorii: „Primul dintre profesorii mei a fost Petre Tutuea. E un mare profesor. Eu nu i-am vorbit niciodata de rau pe profesorii mei.”

Fostul lider al studentilor din Piata Universitatii a exprimat ce măsură ar dori sa ia pentru a transparentiza relatia bucurestenilor cu administratia publică: „Voi institui in Primaria Capitalei si ii voi convinge si pe primarii de sectoare, consilii civice in care in cladirile primariei sa vina reprezentantii asociatiilor independnete, civice, sa supravegheze, sa intervina. Sa nu mai fie tratati cetatenii ca un soi de slugi, de cersetori. Toate aceste lucruri se pot rezolva repede cu un pic de fermitate. Ma intereseaza cetatenii Bucurestiului.” 

Marian Munteanu, figura marcanta a Mineriadei din 1990, este noul candidat al PNL pentru Primaria Capitalei.

Nascut pe 19 iunie 1962, Marian Munteanu este licentiat al Facultatii de Litere in 1991 si doctor in etnologie si folclor. Fost lider al studentilor bucuresteni, a intrat in atentia opiniei publice in 1990, cand a fost unul dintre principalii initiatori ai miscarii anticomuniste „Piata Universitatii”. In timpul evenimentelor din 13-15 iunie 1990, Munteanu a fost batut crunt de mineri si arestat de autoritati. Tot in ’90, Marian Munteanu a fost ales presedintele Aliantei Civice, dar a renuntat la functie. Dupa 1992, a incercat sa se impuna ca un lider al dreptei romanesti si s-a retras in 2000 din politica.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *