Skip to content
Politică

Marian Munteanu, informator al Securității?

www.digi24.ro

Marian Munteanu a colaborat cu Securitatea lui Ceaușescu?

Suspiciunea a apărut cu ani în urmă și a fost reanalizată atunci când Munteanu a fost nominalizat de PNL drept candidat la Primăria Capitalei.

Jurnaliștii de la EVZ arată faptul că Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității va dovedi săptămâna viitoare că liderul politic, care acum și-a depus candidatura la alegerile parlamentare, a scris cu mâna lui toate documentele aflate în dosarul preluat din arhiva Securității. Astfel se va demonta întreaga apărare de până acum a lui Marian Munteanu care a susținut că nu a scris/semnat nici un document în relația cu Securitatea.

Pentru prima dată, angajamentul de colaborator cu organele de Securitate, semnat de Marian Munteanu a apărut în revista „Revanşa” din anul 1991. Documentul era însoțit de o chitanță care atesta că acesta a fost plătit pentru serviciile sale.

Documentul apărut în revista „Revanşa”, al cărui director era Nica Leon, în nr 11, anul II, din anul 1991, este de fapt un angajament de colaborator cu organele de Securitate, ce părea a fi semnat de liderul de atunci al studenţilor, Marian Munteanu.

Potrivit acestuia, Marian Teofan Dragoș Munteanu, pe numele său complet, a semnat la data de 28 martie 1988, un angajament cu fosta Securitate, devenind astfel, sub nume conspirativ, ”Ioan”, informator al DSS.

Angajament

Subsemnatul Marian Munteanu

Nascut in data de 19.06.1962, fiul lui Vladimir si al Mariei, student la facultatea de Filologie, domiciliat in Bucuresti, strada Occidentului, nr 45, ma angajez sa sprijin in mod organizat si secret organele de securitate.

Ma angajez totodata ca in activitatea mea sa dau dovada de sinceritate si corectitudine, sa nu fac cunoscut nimanui, indiferent de gradul de rudenie sau prietenie, nimic in legatura cu aceasta activitate. Datele pe care le voi furniza le voi semna cu numele de Ioan

Cititi intregul material aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *