Marian Neacşu: Conducta „Ţărmul Mării Negre-Podişor” este un exemplu de bună colaborare

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea

Conducta de gaze „Ţărmul Mării Negre-Podişor” reprezintă un exemplu de bună colaborare transnaţională între firme din România şi din Turcia, care, împreună, pot deveni competitori importanţi pe alte pieţe, a declarat, vineri, viceprim-ministrul Marian Neacşu.

„Ceea ce se întâmplă acum aici este un exemplu de bună practică, de bună colaborare transnaţională între firme din Turcia şi firme din România, care, dacă îşi pun energia la un loc, pot să devină foarte importanţi competitori şi pe alte pieţe”, a spus Neacşu la ceremonia de lansare a conductei aferente proiectului ‘Ţărmul Mării Negre-Podişor’.

El a subliniat că se consideră naşul acestui proiect, pe care îl va urmări până la capăt şi va veni cu critici dacă lucrurile nu vor sta bine.

„La noi, în România, fiecare proiect major are un factor fundamental, noi îi spunem un fel de naş, şi nu ştiu dacă, întâmplător, cred că aş putea să mă socotesc naşul proiectului acesta, pentru că el a pornit într-o discuţie atunci când împreună cu colegii de la Exonn, de la OMV, discutam proiectul Neptun-Deep, Şi ne puneam noi problema atunci, împreună şi cu Nelu Sterian (directorul general al Transgaz, Ion Sterian n.r), că o să reuşim probabil cu americanii, cu austriecii, cu românii, cu toţi cei care vor să ne ajute ca să scoatem gazul de acolo…Ce facem cu el de acolo încolo? Şi a apărut ideea acestui gazoduct.(…) La o zi după ce actualul Guvern a depus jurământul în faţa preşedintelui României, am fost prezent la primul meu eveniment major în calitate de vicepremier al României, care a însemnat un ordin de începere a lucrărilor la acest proiect. Prin bunăvoinţa sorţii, sunt prezent aici şi la momentul în care efectiv punem ţeava în pământ, care înseamnă prima cărămidă la acest edificiu şi, dacă vom fi sănătoşi, vom fi prezenţi, la final de lună iunie, probabil că şi ceva mai devreme, şi la momentul în care vom finaliza această investiţie. (…) În calitate de naş al acestui proiect, îl voi urmări până la capăt.(…) Veţi avea în mine în continuare un foarte bun partener, dar şi un foarte mare critic atunci când lucrurile nu vor sta bine”, a afirmat vicepremierul.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL