Skip to content
Politică

Marian Petrache, reacţie incendiară după apariţia înregistrărilor din campanie. Legătura ascunsă cu PSD

Prim-vicepreşedintele PNL Marian Petrache a avut, luni seară, o reacţie incendiară după apariţia în mass media a înregistrărilor din campania pentru alegerile locale, în care el discuta despre mobilizarea electorilor la urne.

Prezent în platoul B1 TV, preşedintele PNL Ilfov a dat de înţeles că ar exista o legătură ascunsă între PSD şi lansarea în spaţiul public a acestor înregistrări.

Iniţial, Marian Petrache a refuzat să facă vreun comentariu pe fondul problemei, subliniind că ancheta trebuie să meargă mai departe.

„Nu vreau să intru pe fondul problemei, pentru că mi se pare firesc ca cercetarea unor posibile fapte nelegale şi a unor persoane să fie o chestiune de normalitate din partea instituţiilor statului. Aştept să se facă această cercetare cât mai repede, pentru că e în interesul meu personal, şi abia dup-aia voi face comentarii. Şi eu am foarte multe semne de întrebare – tocmai de-aia am spus că aştept să se încheie cercetarea şi dup-aia vorbim”, a declarat Petrache.

Politicianul a afirmat că nu ştie cine a făcut înregistrarea şi de ce, dar a spus că ea a fost realizată în curtea Primăriei Berceni.

„Aşteptam să vină colegii şi discutam între noi. Urma să plecăm în diferite locuri din localitate, să ne întâlnim cu diverşi oameni, să le explicăm programul nostru electoral. Aştept să se încheie această cercetare şi fiţi convins că o să fac, la momentul oportun, toate comentariile care se cuvin”, a punctat Petrache.

Întrebat de ce crede că a apărut această înregistrare audio tocmai acum, preşedintele PNL Ilfov a răspuns: „Pot să spun doar atât: ea a apărut în ziua în care am semnat protocolul de formare a unei majorităţi cu PMP-ul şi a mai apărut astăzi (luni – n.r.) discuţia, în ziua în care, pentru a doua oară, consilierii PSD nu s-au prezentat pentru formarea consiliului judeţean şi alegerea preşedinţilor şi a celor 2 vicepreşedinţi”.

La insistenţele jurnalistului Nelu Barbu, privind posibila legătură dintre PSD şi această înregistrare, Marian Petrache a reacţionat: „Nu vreau să fac nicio speculaţie. (…) Nu vreau să fac un show dintr-un lucru care mă dezavantajează în plan imagologic. Vă rog să-mi spuneţi dumneavoastră: aţi auzit de vreun contracandidat al meu din partea PSD sau din partea ALDE? Nici eu n-am auzit. Aţi auzit de vreo ofertă făcută pentru ilfoveni de PSD sau de ALDE? Nici eu n-am auzit”.

În continuare, Marian Petrache s-a plâns de campania făcută „pe muţeşte” de către social-democraţi, acuzând „disperarea PSD de a pune mâna pe Ilfov”.

„Cred că, dacă PSD-ul câştiga, nu mai apărea”, a mai zis liderul PNL.

1 comentariu la “Marian Petrache, reacţie incendiară după apariţia înregistrărilor din campanie. Legătura ascunsă cu PSD

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *