Skip to content
Politică

Marian Petrache vede o posibilă rezolvare în cazul Antenelor: „Să vedeți ridicolul și penibilul situației!”

Marian Petreche a fost invitat, joi seară, în emisiunea „La ordinea zilei” moderată de jurnalista Dana Grecu la postul Antena 3. Liberalul a comentat situația trustului media Intact somat de Fisc să își evacueze sediile.

Astfel, Petrache a denunțat abuzul ANAF asupra Antenei 3: „Am avut ocazia in aceste zile sa vad ca toate partidele politice s-au aratat aparatoare la dreptul de libere exprim si presa libera. Comportamentul inspectorilor ANAF a fost abuziv asa cum a spus presedintele si prim ministrul. Mai departe nu rezolvam problema pe fond legata de televiz trustului Intact. In aprilie 2015 a fost data OUG care sa modifice legea 14/2007 prin care bunurile confiscate pot fi valorizate de stat numai prin vanzare.”

Totodată, președintele CJ Ilfov a remarcat o situatie absurdă care se petrece la această oră amintind de faptul că dacă în prezent, Avocatul Poporului Victor CIorbea s-a sesizat în cazul notificarii de evacuare adresata Antena Group de catre ANAF, tot Avocatul Poporului institutie a statului a atacat la CCR ordonanta de urgenta care permitea Antenei 3 sa inchirieze spatiile respective:

„Sa vedeti ridicolul si penibilul situatiei. Astazi am vazut marele aparator al dumneavoastra pe domnul Avocat al Poporului. Stiti cine a atacat ordonanta care permitea Antenei 3 sa inchireze acest spatiu la CCR? Avocatul Poporului a atacat-o pe motiv ca OUG nu putea fi data pe temei ca era temei de urgenta.”

De asemenea, Petrache s-a arătat deranjat de faptul că politicieni precum Liviu Dragnea și presedintele Senatului Calin Popescu Tariceanu nu observă că nu este doar o problemă a Antena Group, ci una de fond: „M-a deranjat pozitia domnului Dragnea si Tariceanu aseara pentru ca problema pe fond nu e sa invrajbim romanii intre romani, ci sa rezolvam o problema a multor romani. Daca aceasta modificare a legii era bagata in Parlament, ea era modificată si astazi pe baza dreptului de preemtiune.”

„Poate astazi Antena 3 sa inchirieze? Problema pe fond e sa rezolve problema trustului de presa, nu sa ne luam la cearta. Eu va spun ca eu am dreptate. Credeti ca domnul Ciolos care s-a exprimat si daca putea sa rezolve problema n-ar fi rezolvat-o? Probabil ca trebuie o procedură.”, a mai spus Marian Petrache.

De asemenea, Marian Petrache a punctat și pozitia premierului Cioloș în această chestiune: „Subiectul e confiscat politic si nu trebuie sa fie confiscat politic. Din punctul meu de vedere problema putea fi rezolvata de mai mult timp. Nu cred ca e cineva normal la cap care sa isi doreasca sa antagonizeze romanii intre ei. Ciolos a spus clar ca actiunea celor de la ANAF n-a fost corespunzatoare.”

Luni, ANAF a notificat luni Antena 3 si Antena 1 sa evacueze sediul din soseaua Bucuresti – Ploiesti in termen de cinci zile lucratoare.

Astfel, imobilele în care își desfășoară activitatea posturile de televiziune Antena 1 și Antena 3 trebuie evacuate în termen de cinci zile, în urma notificării primite, luni, de la Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice București, care pune în executare sentința penală din 2013, rămasă definitivă.

Reprezentanții Antena 3 arătau, într-un comunicat, că ”acțiunea ANAF, organizată sub forma unui desant, care a implicat dispozitive și forțe nemaiîntâlnite, amenință direct libertatea de exprimare, prin punerea în pericol a emisiei posturilor Antena 3, Antena 1, Antena Stars, Euforia Tv și Zu Tv”.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *