Skip to content
Politică

Marian Vanghelie: candidatură controversată și recital de bâlbe într-o singură zi EXCLUSIV

Relansarea Partidului Dreptății Sociale cu Marian Vanghelie la conducere a creat un scandal monstru la Parlament. Probabil în lipsa unei locații de impact în care să fie prezentă și presa, edilul suspendat de la sector 5 a făcut un blat cu deputatul independent Radu Popa. Cei doi s-au întâlnit marți seară, într-un local din zona Dorobanți, și au pus la cale întreaga operațiune. Astfel, Popa a cerut Camerei aprobarea de a organiza o conferință de presă a doua zi, în sala Spiru Haret. Tot el s-a ocupat și de convocarea oamenilor din media, prezenți oricum la Parlament, cărora le-a transmis că are de făcut o serie de anunțuri de interes public. În realitate, la ora anunțată, în sala s-a prezentat Marian Vanghelie cu o mână de apropiați, care au făcut practic lansarea pe piață a unui partid deja existent, preluat de la Ion Sasu.
Pentru că nu este parlamentar și nici nu are vreo calitate oficiala la Parlament, gestul lui Vanghelie este unul ilegal. În consecință, în prezent, Camera Deputaților anchetează gestul făcut de Radu Popa, în favoarea amicului de la sector 5. Este foarte probabil ca Popa să primească o sancțiune dură, însă prietenia cu Vanghelie se pare că a fost mai importantă.

A continuat în stilul propriu

" "
" "

Pentru a nu lăsa evenimentul să treacă neobservat, Vanghelie a fost prezent spre seară și într-un studiou de televiziune. Emoționat parcă de revenirea în lumina reflectoarelor, edilul suspendat a făcut un adevarat recital al bâlbelor: “Raețchi (n.r- Contracandidatul sau de la PNL) ăsta vrea să supravegheze sectorul 5 cu DRENELE”, “O să încerc să fiu matematic. Mi-a plăcut șahul când eram mic”, “Eu am trei PLACHETE dintr’astea, calculatoare de-astea mici..” , “Carisma mea mi-o las așa cum este, nu vreau să mi-o schimb”.

Dincolo de bâlbe și de mesajele cu caracter politic, Marian Vanghelie a omis să dea răspunsuri la mai multe dintre problemele penale care îi încurcă o posibila candidatură. În momentul de față, și probabil pentru o bună bucată de vreme, acesta are interdicție de a mai intra în Primăria sector 5. Interdicția s-ar putea menține și după alegerile locale, deci inclusiv ca primar reales, Vanghelie ar trebui să conducă primăria de acasă. Mai mult, luni 11 aprilie, acesta are un nou termen pentru prelungirea măsurii de control judiciar, dată la care i s-ar putea introduce inclusiv o serie de măsuri restrictive care să îi interzică sau să ii complice candidatura.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *