Marile companii susţin răspunsul european la OpenAI cu o investiţie de 500 de milioane de dolari

Sursă foto: engineersgarage.com
Sursă foto: engineersgarage.com

Aleph Alpha, un startup german care concurează cu OpenAI, firma de inteligenţă artificială susţinută de Microsoft, a declarat luni că a strâns 500 de milioane de dolari într-o rundă de finanţare la care au participat companii precum Bosch, SAP şi Hewlett Packard Enterprise, transmite CNBC.

Compania, care şi-a construit propriile modele lingvistice mari, a atras fonduri noi într-o rundă de serie B, a doua rundă majoră de finanţare a companiei.

Este o sumă neobişnuit de mare de numerar pentru o rundă de investiţii din seria B.

Strângerea de fonduri a fost susţinută de firme predominant germane, precum gigantul IT pentru întreprinderi SAP , Schwarz Group, proprietarul Lidl, şi firma de consultanţă Christ&Company Consulting, care au investit în noua rundă a companiei. Au mai investit şi Park Artificial Intelligence şi Burda Principal Investments.

Aleph Alpha nu şi-a dezvăluit evaluarea în cea mai recentă strângere de fonduri.

Aleph Alpha va folosi noile fonduri pentru a investi în cercetarea modelelor de fundaţie, capabilităţi avansate ale produselor şi comercializarea software-ului său, a anunţat compania într-un comunicat luni.

”Cu această ultimă investiţie, vom continua să ne îmbunătăţim capacităţile şi să oferim partenerilor noştri posibilitatea de a fi în fruntea acestei dezvoltări tehnologice. Pentru a susţine clienţii, Aleph Alpha va continua să-şi extindă ofertele, menţinând în acelaşi timp independenţa şi flexibilitatea clienţilor în ceea ce priveşte infrastructura, compatibilitatea cu cloud-ul, suportul on-premise şi configuraţiile hibride”, a declarat Jonas Andrulis, CEO şi fondator Aleph Alpha.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL