Marile probleme ale Poliției Constanța, ținta ministrului Cătălin Predoiu. „O capcană întinsă de eșalonul doi din MAI“

Sursa foto: sediul IPJ Constanța

Inspectoratul de Poliție a Județului Constanța, considerat cel mai greu din țară, a fost în ultimele două decenii locul unde și-au rupt gâtul mulți chestori în devenire, demiși instant după incidente reale sau inventate, culminând cu ultimele decapitări, după tragedia de la 2 Mai.

În două decenii, Inspectoratul de Poliție a Județului Constanța a stabilit recordul absolut în materie de demiteri, inspectori șefi interimari, detașări de șefi și schimbări peste noapte. Practic, ofițeri de carieră cu perspective strălucite, trimiși aici să redreseze Poliția, și-au distrus ascensiunea, unii după doar câteva luni.

Istoria neagră a decapitărilor

2001-2005 – Cel mai longeviv inspector șef în funcție, de 20 ani încoace, a fost chestorul Traian Jipa, trimis la Constanța din Brăila, în anul 2001, împreună cu adjuncții săi. Patru ani (2001-2005) a rezistat în funcție înainte că ministrul de Interne, la acea vreme Vasile Blaga, să îi accepte „cererea de pensionare”. Pe atunci, principala problemă a județului Constanța era furtul de produse petroliere ca în codru – direct din conductă sau uneori prin conducte paralele construite de hoți.

2005 – În 2005, IPJ Constanța a primit un nou șef interimar, nici de această dată constănțean. Comisarul șef Sorin Oprea a fost împuternicit la comanda inspectoratului, pentru câteva luni. Specializat în criminalitate organizată, șeful Direcției de profil din IGPR, Oprea a rămas doar câteva luni pe funcție, până la organizarea unui concurs pentru alegerea unui titular. După aceea a revenit în structurile centrale și a condus ani buni Agenția Națională Antidrog.

2005 – Funcția de inspector șef a fost ocupată în 2005 prin concurs de comisarul șef Victor Popescu, fost șef BCCO Constanța. Din păcate nu pentru mult timp: doi ani mai târziu (2007), Popescu și-a dat demisia, fără nicio explicație, deși, neoficial, erau cunoscute la malul marii desele conflicte pe care le avea cu Radu Mazăre și Nicușor Constantinescu, stăpânii litoralului la acea dată.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: