Skip to content
Economie

Marilen Pirtea (PNL), despre impozitul progresiv: Nu avem pe masă încă oficial aceste variante de lucru. Cota unică este apanajul PNL şi ţinem la ea

Facebook

Deputatul Marilen Pirtea (PNL) a declarat miercuri seara, despre impozitul progresiv, că liberalii nu au pe masă încă oficial aceste variante de lucru de la Ministerul Finanţelor. El a precizat că , în opinia sa, cota unică este apanajul PNL şi liberalii ţin la ea. Nu impozitarea muncii ar trebui să fie o prioritate acum, ci alte surse de venit la buget, a mai spus Pirtea.

”Cota unică este apanajul PNL şi ţinem la această cotă unică, pentru că în general e apanajul doctrinelor de dreapta pe când cea progresivă a celor de stânga”, a spus deputatul PNL Marilen Pirtea la Profit News TV.

El a precizat că încasarea de 35% venituri din PIB la buget este foarte mică, şi trebuie să ne concentrăm mai mult pe încasarea la buget. ”Eficienţa trebuie să crească, pentru că eficienţa bugetului nu stă în impozitele din salarii. În alte ţări modul de aşezare a impozitelor este diferit, nu putem lua nişat măsuri, dacă nu vedem tot sistemul. Să importăm un model mare, macro, nu doar o nişă legată de salarii”, a afirmat el.

Potrivit News.ro, liberalul a mai menţionat că ”nu impozitarea muncii ar trebui să fie o prioritate în acest moment, ci şi alte surse la buget şi a dat exemplu sectorului IT, care este un sector cu număr mic de oameni dar care generează venituri mari la buget”.

Despre propunerea PSD privind impozitarea progresivă, Pirtea a spus: ”Nu avem pe masă încă oficial aceste variante de lucru. Neoficial, cotele pot să fie variate, am mai avut modele de 10%, modele de 16% şi de 20% pentru venituri de 7 sau 8 mii de lei, rămâne de văzut”.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *