Skip to content
Politică

Marilen Pirtea, reacţie ironică la mesajele contradictorii ale ministrului de Finanțe: Declarația sigur e a lui Câciu, nu a lui Cîțu?

Facebook

Deputatul PNL Marilen Pirtea l-a ironizat pe ministrul de Finanțe, Adrian Câciu, care a declarat vineri că nu este adeptul taxelor noi, deși joi vorbea despre suprataxarea persoanelor cu mai multe proprietăți sau mașini. „Declarația aceasta pe care am auzit-o sigur era a domnului Câciu, nu a domnului Cîțu? Că domnul Cîțu susținea asta și se poate crea o confuzie”, a spus liberalul.

Pirtea a reacţionat ironic la mesajele contradictorii ale ministrului de Finanțe, Adrian Câciu: „Probabil că asta a și căutat, să crească un pic ratingul (…), dar a conștientizat că nu se poate așa ceva, adică ar însemna întoarcerea într-o altă epocă și nu numai atât, că până la urmă a-i pedepsi tot pe cei care muncesc, acumulează, economisesc și găsesc diverse forme de tezaurizare a economiilor lor, ceea ce nu poate fi discriminare atât timp cât alții găsesc o altă formă de tezaurizare”, a fost reacția liberalului într-o intervenţie la postul B1 TV.

Referitor la afirmația făcută vineri de ministrul de Finanțe, când acesta a susținut că nu este adeptul taxelor noi, Marilen Pirtea a spus: „Declarația aceasta pe care am auzit-o sigur era a domnului Câciu, nu a domnului Cîțu? Că domnul Cîțu susținea asta și se poate crea o confuzie, adică… Aceasta este poziția Partidului Național Liberal, cât mai puține taxe, fiscalitate cât mai mică și creșterea bazei de impozitare, și creșterea gradului de încasare, dar după ce a văzut probabil și declarația BNR cu inflația cu două cifre pentru trimestrul următor, ceea ce este îngrijorător, evident că trebuie să gândim foarte bine o abordare fiscală pentru următoarea perioadă pentru că, altfel, lucrurile pot să scape de sub control la Ministerul de Finanțe”.

Deputatul PNL a explicat că în PNRR există un jalon care stipulează că impozitarea proprietăților trebuie să se facă la valoarea de piață. „S-ar putea ca acest PNRR să fie salvarea noastră într-adevăr și declarativă, dar și faptică, că până la urmă, indiferent ce aruncăm pe piață, vedem care este reacția și, dacă nu iese cum vrem noi, o dăm pe PNRR că PNRR e de vină. În PNRR, într-adevăr, există un jalon, așa cum se spune, care se referă la faptul că impozitarea proprietăților să se facă la valoarea de piață a acestora, nu la o valoare contabilă din timp rămasă în înscrisurile contabile, ci la valori de piață. Dat fiind faptul că există o anumită dinamică a prețurilor de piață în domeniul proprietăților, și impozitarea să fie corelată cu același procent, dar la valoarea de piață a acestora”, a adăugat Marilen Pirtea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *