Marine Le Pen: Francezii s-au săturat să li se dea lecţii de morală şi să li se dea instrucţiuni de vot

Sursă foto: X/ Marine Le Pen

Francezii s-au săturat „să li se dea lecţii”, a declarat Marine Le Pen, vineri, criticând astfel poziţia căpitanului echipei de fotbal a Franţei, Kilian Mbappé, care cu o zi înainte a făcut apel la populaţie să „voteze pentru partea bună” în turul al doilea al alegerilor legislative.

„Francezii s-au săturat să li se dea lecţii de morală şi să li se dea instrucţiuni de vot”, a declarat liderul extremei drepte franceze pentru canalul american CNN International, care a postat un extras din interviu pe reţelele sociale.

„Kylian Mbappé este fără îndoială un fotbalist foarte bun”, a recunoscut Marine Le Pen, ea însăşi „nu prea pasionată de fotbal”. Dar „această tendinţă a actorilor, fotbaliştilor şi cântăreţilor de a veni să le spună francezilor ce ar trebui să voteze (…) începe să fie foarte rău resimţită în ţara noastră”, a adăugat ea.

Mai ales atunci când sunt „milionari sau chiar miliardari care trăiesc în străinătate” care vorbesc cu „oameni care câştigă 1.300, 1.400 de euro pe lună”, a subliniat ea. „Acei oameni care au norocul să trăiască bine, chiar foarte bine, să fie protejaţi de insecuritate, sărăcie şi şomaj (…) cred că ar trebui să-şi păstreze o formă de rezervă”, a insistat Marine Le Pen.

Joi, Kylian Mbappé a declarat că este „foarte urgent” să se voteze după „rezultatele catastrofale” ale primului tur, care au pus Rassemblement National (RN) în poziţia de a obţine o majoritate în Adunarea Naţională.

Citește mai mult AICI

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: