Skip to content
Politică

Mărinimia mincinoasă a PSD-ALDE denunțată de Adrian Vasilescu

Duminică, Adrian Vasilescu, Consultant de Strategie la Banca Naţională a României a declarat la Digi 24 că în privința creșterii salariilor ”riscul este ca executivul să dea cu o mână și să ia cu două”.

Cunoscutul economist a argumentat prin faptul că ”de 150 de ani România se dezvoltă cu capital străin”. Pentru că nu este lăsat să investească decât cel mult 49% investitorul ”la împrumuturi tot din străinătate. Și orice investitor străin se uită la trei lucruri: legi, instituţii şi echipe.”

Adrian Vasilescu a remarcat că noi avem legislație stufoasă „avem 14000 de legi care sunt încâlcite” Atunci un argument al investițiilor străine ar fi oamenii, forța de muncă: ” un investitor străin nu se uită doar la salariile mici”, a răspuns Adrian Vasilescu la o întrebare referitoare la cât de atractivă va mai fi România pentru investitorii străini, în momentul în care va creşte nivelul salariilor.

„În populația activă avem oameni plătiți prost, nu sunt stimulați. Soluția este să schimbăm ceva. Nu ne putem uita numai la salarii pentru că pierdem ecuația. Riscul cel mai mare e să ajungem în situația unui guvern care să dea cu o mână și să ia cu două. Piața este neiertătoare. Raportul salarii/productivitate nu se face în niciun cabinet din lumea asta și nici în România. Nu se face decât pe piață”, a explicat Adrian Vasilescu, pentru Agerpres.

Menționăm că guvernul Grindeanu a adoptat în cele 100 de zile de guvernare o sumă de acte normative care iau o serie de măsuri economice ce majorează salariile bugetarilor, salariul minim pe economie dar și impozitarea și taxarea. Conform anunțului Ministrului Muncii și Justiției Sociale Lia Olguța Vasilescu, chiar luni, va fi depusă în Parlament Legea salarizării bugetarilor, un act normative ce majorează din nou o serie de salarii, printre care și ale parlamentarilor.

1 comentariu la “Mărinimia mincinoasă a PSD-ALDE denunțată de Adrian Vasilescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *