Mario De Mezzo (PNL): O alianță cu PSD va fi acceptată cu noduri de mulți dintre noi

Mario de Mezzo

O alianță cu PSD va fi acceptată cu noduri de mulți dintre noi, a declarat liberalul Mario De Mezzo, recent numit prefect al județului Olt, în emisiunea Puterea Știrilor.

Liberalul a susținut și că, în opinia sa, PNL „are resursele necesare să candideze singur la alegerile din 2024”. În schimb, dacă la nivelul conducerii PNL se va lua o astfel de decizie, de a merge împreună cu PSD la alegerile din 2024, Mario De Mezzo a precizat că în calitatea sa „de membru disciplinat al Partidului Național Liberal”, va accepta această alianță.

„Eu cred că Partidul Național Liberal are resursele necesare să candideze singur la alegerile din 2024. Noi avem resurse suficient de puternice încât să candidăm singuri și să ne aruncăm în alegeri, cu candidați puternici, care să câștige, cel puțin la nivelul pe care l-am avut în 2020, dacă nu chiar mai bine. Eu cred asta. Altfel, dacă din diferite motive, din diferite rațiuni, strategii care se vor decide cu siguranță în coaliție, se va întâmpla o alianță, sigur, în calitatea mea de membru disciplinat al Partidului Național Liberal, voi accepta această alianță.

Însă, vă spun deschis de pe acum, așa cum am spus și despre alianța guvernamentală: o alianță cu PSD va fi acceptată cu noduri de mulți dintre noi, membrii Partidului Național Liberal. Atenție! La fel cum sunt convins că va fi acceptată cu noduri și de mulți dintre membrii Partidului Social Democrat, dar din rațiuni politice, la fel cum a fost nevoie de stabilitate în anumite momente în România, este posibil ca în coaliție să se ajungă la concluzia că aceasta este cea mai bună soluție. Vom vedea. Este încă prea devreme să vorbim despre o alianță concretă(…) Indiferent de unde a pornit această discuție, ce vă pot spune cu certitudine este că în acest moment nu au fost discuții la nivel de partid, nici la PNL, și cred că nici la PSD, despre o candidatură pe liste comune în 2024”, a declarat liberalul Mario De Mezzo.

 

„Normal că există discuții”

Amintim că premierul Marcel Ciolacu a admis zilele trecute că există negocieri cu liberalii, sugerând că PSD ar fi gata să facă alianțe la toate cele patru alegeri care au loc anul viitor: europarlamentare, locale, parlamentare și prezidențiale.

„Normal că există discuţii, facem politică. Eu cred că atât PSD, cât şi PNL au adus o stabilitate în România. N-aş vrea să vă reamintesc contextul când a intrat PSD la guvernare. Era plină criză socială şi era o incoerenţă guvernamentală acută, da? Ăsta este adevărul, nu vreau să-i deranjez sau să-i supăr pe colegii mei”, a declarat Marcel Ciolacu.

De cealaltă parte, Lucian Bode, secretarul general al PNL, a precizat că partidul analizează sondajele pentru o eventuală alianță și nu există discuții cu PSD despre o alianță. Totuși, liberalii iau în calcul toate posibilitățile de alianțe și vor ține cont de toate opțiunile din teritoriu.

„Nu sunt discuţii în acest moment pe acest subiect, însă nu excludem, Partidul Naţional Liberal nu exclude nicio variantă de alianţă sau candidatură pentru anul viitor. (…) Aceste discuţii nu au existat şi nu există în acest moment. (…) Noi suntem în plin proces de sondare a opiniei publice în fiecare regiune în parte, în fiecare judeţ, respectiv la nivelul municipiului Bucureşti”, a precizat Lucian Bode.

Secretarul general al PNL a mai precizat că partidul va lua o decizie în noiembrie sau decembrie și se va discuta în Biroul Politic Național. PNL va ține cont de părerile tuturor liderilor de partid și va decide ulterior în ce direcție se va îndrepta pentru alegerile din 2024.

„De altfel am şi programat o şedinţă de Birou Politic Naţional extins la mijlocul lunii octombrie, ocazie cu care vom discuta, împreună cu şefii de filială, cu europarlamentarii, cu parlamentarii noştri, cu primarii noştri, sigur, pe baza măsurătorilor despre care vă vorbesc, le realizăm în acest moment, care este opţiunea lor, a celor care decid la nivelul fiecărei organizaţii judeţene, structuri de partid, care este opţiunea lor pentru anul viitor”, a adăugat Bode.

Discuțiile dintre PSD și PNL au loc între liderii celor două partide, iar ulterior se va discuta în interiorul fiecărei formațiuni politice. Atât în PSD, cât și în PNL sunt voci care refuză astfel de alianțe.

Autor

  • Marinela Anghelus

    Redactor-șef PS News, coordonează echipa de jurnaliști ai PS News din 2017. Are o experiență de peste 8 ani în presa online. Înainte de a intra în presă, a ocupat poziția de consilier parlamentar pentru 2 ani, în perioada 2013-2015. În aceeași perioadă a făcut parte din echipa de specialiști digitali ai unei mari corporații din Statele Unite ale Americii - Lotus Interworks. Este absolventă a Facultății de Științe Politice a Universității București și a unui master de Relații Internaționale și Studii Europene la aceeași facultate. Ulterior, a urmat și cursuri de prezentator TV la Academia „Studiourile Buftea”.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: