Skip to content
Politică

Marius Bodea (candidatul PNL la Primăria Iaşi) despre şansele într-un singur tur, reţeaua PSD şi corupţie EXCLUSIV INTERVIU

Marius Bodea (candidatul PNL la funcţia de primar al municipiului Iaşi) a acordat, recent, un interviu PSnews.ro, în care a vorbit despre şansele lui în alegerile dintr-un singur tur, despre reţeaua PSD ţesută în localitate, precum şi despre scandalurile de corupţie care au zguduit lumea ieşeană.

În acelaşi timp, fostul prefect ieşean a scos în evidenţă progresele înregistrate la Aeroportul Internaţional Iaşi (instituţie pe care o conduce în calitate de preşedinte al Consiliului de Administraţie) şi, nu în ultimul rând, ne-a vorbit despre propria familie.

 


 

Reporter PSnews: Se spune că vă apropiați de imaginea președintelui Klaus Iohannis, din punct de vedere al seriozității și al calmului. Sunt acestea avantaje într-o bătălie politică în care senzaționalul este ceea ce contează?

Marius Bodea: Eu cred că orice pretendent pentru fotoliul de primar al Iașilor trebuie să se caracterizeze prin seriozitate. Din păcate, cei care l-au ocupat până acum, cu precădere în ultimii 15 ani, pot fi caracterizați oricum, numai prin seriozitate nu. În privința calmului… da, sunt un om căruia îi place ca lucurile să se desfășoare după un plan bine stabilit și, de aceea, nu este nevoie să mă impacientez mereu. Dacă există organizare, dacă există o strategie în spatele activității noastre publice, lucrurile se așază firesc.

Reporter PSnews: Cum se împacă seriozitatea profesionistului cu politica, în contextul în care, de cele mai multe ori, interesul pentru un anumit grup prevalează asupra interesului managerului?

Marius Bodea: Aici, este o nuanță care trebuie explicată: politica trebuie să însemne profesionalism, pentru că ea înseamnă, în fond, administrarea treburilor publice. Așadar, nu cred că trebuie să existe o ”împăcare” între serioziate și politică. Ele trebuie să co-existe. Iar atunci când te raportezi la funcția publică cu profesionalism și ai în spate principii sănătoase, e imposibil să poți fi influențat de un anumit grup într-un fel sau altul. Eu așa am fost construit: să duc proiectele la bun sfârșit, să aplic rețeta seriozității și a eficienței în tot ceea ce fac.

Reporter PSnews: Iașiul este un oraș zguduit de scandaluri de corupție, iar mulți lideri importanți au fost blocați în parcursul lor politic (spre exemplu, Gheorghe Nichita, Cristian Adomniței, Relu Fenechiu). Cum ați avut curajul să vă anunțati candidatura într-un moment în care cei mai mulți vor să fugă de acest lucru?

Marius Bodea: Plecând de la întrebarea dumneavoastră, vă pot spune că am avut curajul asumării acestei candidaturi din simplul motiv că nu am niciun schelet în dulap. În toate pozițiile publice pe care le-am avut mereu, am pus aplicarea legii pe primul loc. Am ales să fac acest pas pentru că Iașul este sufocat de mediocritatea, provincialismul și lipsa de viziune a actualei administrații.

Reporter PSnews: Cum vă evaluați șansele într-o bătălie în care există un singur tur, un singur glonț? Va prelua sau nu PNL frâiele administrației în Iași?

Marius Bodea: Contextul actual avantajează primarii în funcție. La Iași, s-a instalat de 15 ani un sistem milimetric pus la punct, care folosește resursele publice în scopuri politice. Lupta va fi una foarte grea, pentru că nu mă lupt doar cu PSD, ci cu o întreagă rețea de interese care gravitează în jurul actualului primar interimar (social-democratul Marius Chirica – n.r.). Nu aș spune că PNL va prelua frâiele administrației, ci că va avea loc o adevărată schimbare a modului cum va fi guvernat acest oraș dacă voi câștiga alegerile. Iar pentru atingerea acestui scop voi invita la masa dialogului toți actorii relevanți ai orașului. Așadar, frâiele nu vor fi la PNL, ci la comunitate.

Reporter PSnews: Aeroportul Iași este printre puținele instituții de stat preluate pe pierderi și aduse pe profit. Care este rețeta succesului, în condițiile în care tot mai mulți manageri ai companiilor de stat invocă lipsa atât a banilor, cât și a oportunităților?

Marius Bodea: Aplicarea unei viziuni de la bun început. Încă din prima zi când am preluat funcția de manager, am știut ce trebuie să fac, unde vreau să ajung, cum voi ajunge acolo și care sunt pașii și necesitățile pentru a ajunge acolo. Rețeta este aceeași pe care managerii serioși o aplică oriunde: plan bine pus la punct, eficiență, seriozitate și cinste.

Reporter PSnews: Cum comentați transformarea dinamicii de zbor la Aeroportul Iași, de la o singură linie, la mult mai multe, pe timpul mandatului dvs.?

Marius Bodea: Nu este nevoie să comentez eu… O comentează cei din fruntea aviației mondiale. Am fost invitați la Forumul Aviației Mondiale, la Montréal, pentru că dinamica expansiunii și dezvoltării Aeroportului Internațional Iași este unică în Europa. Pentru Iași este gura de oxigen de care avea nevoie în lipsa autostrăzii. Numărul de turiști în oraș a crescut exponențial, afacerile în strânsă legătură cu aeroportul s-au dezvoltat, iar pe orizontală multe industrii locale au beneficiat de dezvoltarea Aeroportului Internațional Iași.

Reporter PSnews: Marius Bodea – personaj politic la început de drum, mai puțin cunoscut la nivel naţional. Știm despre profesionistul și omul politic Marius Bodea. Cum arată omul din spatele politicianului?

Marius Bodea: Sunt un om normal, care își dorește să trăiască într-un oraș normal. Am un băiat, Vlăduț, care este în clasa a VII-a, de care sunt tare mândru. Provin dintr-o familie normală, de oameni simpli, care toată viața lor au muncit pentru a ne oferi condiții de trai bune mie și surorii mele. Am învățat de la ei că prin muncă, cinste și corectitudine poți ajunge acolo unde îți propui. În puținul timp liber pe care îl am, încerc să stau cât mai mult timp cu familia mea și cu băiatul meu. Îmi place mâncarea de pește și, în timpul liber, să ies cu bicicleta împreună cu Vlăduț.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *