Skip to content
Politică

Marius Bodea, candidatul USR PLUS la Iași, a fost angajat si plătit de un condamnat la 6 ani închisoare, actualmente urmărit internațional de Interpol

PSNews

Alianța USR PLUS a reușit să susțină la Iași un fost angajat al afaceristului Cristian Maftei, condamnat la închisoare pentru corupție si care a fugit din țară pentru a nu-si ispăși pedeapsa. Este vorba despre Marius Bodea, candidat la Președinția Consiliului Județean Iași din partea alianței USR PLUS, alianță politică care se laudă doar cu „oameni noi în politică”, oameni care de fapt au crescut politic în ultimii 30 de ani, susținuți prin tot felul de funcții în instituții și companii de stat. Dezvăluirea apare într-o anchetă jurnalistică realizată de ziariștii din Iași care au făcut și alte investigații cu privire la diferiți politicieni din capitala Moldovei.

Marius Bodea nu poate sa spună ca nu a avut nici o legătura cu mediile corupte având in vedere că acesta a fost angajat timp de aproape doi ani la societatea Compania Quantum SA, firma patronată de Cristian Maftei, afaceristul condamnat pentru corupție in dosarul in care fostul prefect Radu Prisăcaru a fost băgat la închisoare pentru luare de mită. Astfel, Marius Bodea a fost angajat la SC Compania Quantum SA in perioada 2009-2010, perioada in care Cristian Maftei era judecat pentru corupție în calitate de intermediar al mitei primite de fostul prefect Radu Prisăcaru. Sa precizam ca Maftei a fost trimis in judecata pe 5 decembrie 2006 (vezi aici) după 4 luni de la arestarea in flagrant a fostului prefect Radu Prisăcaru. Astfel, flagrantul in urma căruia a fost arestat Prisăcaru a fost realizat pe 31 august 2006. Ori, Marius Bodea s-a angajat la firma lui Cristian Maftei  la începutul anului 2009. Marius Bodea a încasat in anul 2009 de la Compania Quantum salarii in valoare totala de  58.537 lei. In anul 2010 a încasat de la Compania Quantum numai 3.081 lei. După aceea nu a mai fost nevoie sa rămână angajat la Maftei deoarece i-a găsit partidul (PNL) tot felul de sinecuri adică funcții pe la instituții deconcentrate (Protecția Consumatorului) si companii de stat, Tehnopolis, Aeroport, consilii de administrați etc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *