Marius Budăi: Comasarea alegerilor va permite o participare mai largă la vot, ceea ce este în beneficiul democraţiei

Marius Budăi (Inquam Photos/Octav Ganea)
Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Preşedintele executiv al organizaţiei judeţene Botoşani a Partidului Social Democrat (PSD), deputatul Marius Budăi, consideră că o eventuală comasare a alegerilor europarlamentare cu cele locale ar fi în beneficiul democraţiei.

El a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, că scrutine pentru Parlamentul European, dar şi pentru administraţiile locale au loc, simultan, în mai multe state ale Uniunii Europene, ţări în care „democraţia nu a murit”.

„Democraţia nu a murit nici în Germania, nici in Italia, nici în Belgia, Irlanda şi alte state UE unde se comasează alegerile locale cu cele europarlamentare. Cei care contestă comasarea alegerilor îi desconsideră pe alegători. Ei spun că alegătorii nu sunt capabili să distingă între tematica locală şi cea europeană. Cu alte cuvinte, alegătorii nu ar fi suficient de inteligenţi să facă această deosebire. Există un argument viabil în favoarea acestei comasări dintre locale şi europarlamentare: vom avea o participare mai largă la vot, ceea ce este în beneficiul democraţiei. O participare mai mare înseamnă mai multă legitimitate pentru cei aleşi”, a afirmat Budăi.

Fostul ministru al Muncii este convins că o prezenţă mai ridicată la vot este în defavoarea unor formaţiuni politice precum Alianţa pentru Unirea Românilor sau Uniunea Salvaţi România.

„Constatăm deci că cei de la AUR şi USR se tem de o prezenţă mai mare la vot. Practic, se tem că vom avea o prezenţă mai mare la europarlamentare. Ei mizau pe absenţă, nu pe participare, şi de aceea sunt deranjaţi de comasare”, a adăugat liderul social-democrat din Botoşani.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: