Skip to content
Politică

Marius Budăi îl ironizează pe Florin Cîţu după vizita acestuia în Ucraina: Dacă a preferat să acţioneze singular, singular a rămas

Inquam Photos/George Calin

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a afirmat miercuri seară, referidu-se la vizita în Ucraina a preşedintelui Senatului, Florin Cîţu, că acesta a preferat să acţioneze în nume propriu, nu în numele Parlamentului sau al coaliţiei.

”Dacă a preferat să acţioneze singular, singular a rămas”, a afirmat Budăi. Ministrul PSD a fost întrebat, miercuri, la Antena 3, despre vizita lui Florin Cîţu în Ucraina şi a afirmat: ”Aşa cum era şi normal şi corect, ar fi trebuit ca în coaliţie, pentru că suntem în coaliţie să se ia această decizie. Din discuţiile pe care noi le-am avut, eu personal am înţeles că domnul Cîţu a preferat să acţioneze cumva în nume propriu aici, nu neapărat în numele neapărat al Parlamentului, al coaliţiei politice care susţine şi are şi majoritatea parlamentară în Parlament şi are şi preşedintele Camerei şi preşedintele Senatului, dar şi premierul. Şi atunci, dacă a preferat să acţioneze singular, singular a rămas”.

Întrebat ce au înţeles ucrainenii din faptul că preşedintele Senatului a mers separat de preşedintele Camerei Deputaţilor şi premier, Budăi a afirmat: ”Mai important cred că au înţeles că România este într-adevăr un sprijin, că România este capabilă să întindă o mână peste istorie şi aici vorbesc ca un pasionat de istorie şi ca locuitor din nordul Moldovei, un locuitor care am avut multe acţiuni în comun cu locuitori din Ucraina, dar şi din Republica Moldova”.

Premierul Nicolae Ciucă, preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, şi ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, au fost, marţi, la Kiev şi s-au întâlnit cu oficialii din ţara vecină, iar miercuri s-a deplasat în Ucraina preşedintele Senatului, Florin Cîţu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *