Skip to content
Politică

Marius Budăi (Ministerul Muncii) spune că este exclus să crească vârsta de pensionare: Trebuie să crească mai întâi speranţa de viaţă

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a precizat vineri că nu va creşte vârsta de pensionare atât timp cât va ocupa această funcţie, precizând că înainte de a se întâmpla acest lucru, este nevoie să crească speranţa de viaţă în România. El a precizat că speranţa de viaţă pentru un bărbat în ţara noastră este de 70 de ani şi şase luni.

Marius Budăi a fost întrebat vineri, la preluarea Ministerului Muncii, dacă va creşte vârsta de pensionare în România.

Exclus să cresc vârsta de pensionare atât timp cât voi fi ministru. Am explicat foarte clar şi mi-am asumat şi în guvernarea trecută o scrisoare către Comisia Europeană în care am explicat Comisiei că noi în România trebuie mai întâi să ridicăm speranţa de viaţă şi abia ulterior să ne gândim la eventuale creşteri a vârstei de pensionare”, a declarat Marius Budăi, citat de news.ro.

El a menţionat că speranţa de viaţă pentru bărbaţi în România este de 70 de ani şi şase luni.

Speranţa de viaţă pentru bărbaţi este de 70 de ani şi şase luni. Speranţa de viaţă sănătoasă este în jur de 51-60 de ani. Nu putem să spunem că noi scoatem oamenii la pensie cu picioarele înainte din producţie, din birouri şi de acolo de unde lucrează”, a explicat ministrul Muncii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *