Skip to content
Politică

Marius Budăi (PSD): Guvernul Austerităţii taie trei tranşe de creştere a alocaţiilor, fiecare de câte 20% şi aruncă doar câţiva lei copiilor

Deputatul social-democrat Marius Budăi, fost ministru al Muncii, afirmă că ”Guvernul Austerităţii PNL-USR+UDMR taie trei tranşe de creştere a alocaţiilor, fiecare de câte 20% şi aruncă doar câţiva lei copiilor”.

“Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului Cîţu e şi mai ticăloasă decât am crezut! Guvernul Austerităţii PNL-USR+UDMR taie trei tranşe de creştere a alocaţiilor, fiecare de câte 20% şi aruncă doar câţiva lei copiilor. Astfel, creşterile din iulie 2021, ianuarie 2022 şi iulie 2022 sunt înlocuite cu o singură creştere, din pix, în prima zi a anului viitor, de la 214 lei la 243 de lei pentru copiii între 2 şi 18 ani şi de la 427 de lei la 486 de lei pentru copiii de până la 2 ani şi cei cu dizabilităţi”, a scris, vineri, pe Facebook, Marius Budăi.

El spune că, ”începând cu 1 ianuarie 2023 alocaţiile se vor indexa doar cu inflaţia”: ”Toate acestea în condiţiile în care alocaţiile copiilor ar fi trebuit să fie deja, potrivit legii votate de PSD în Parlamentul României, de 300, respectiv 600 de lei”.

În 9 iunie, premierul Florin Cîţu a anunţat că, în cazul în care opoziţia va ataca la CCR proiectul de lege care se află în procedură parlamentară privind creşterea alocaţiilor pentru copii, atunci Guvernul va emite o ordonanţă de urgenţă, pentru a se asigura că va fi menţinută stabilitatea financiară în România.

Marţi, preşedintele PNL, Ludovic Orban, a afirmat că alocaţiile pentru copii vor creşte de la 1 ianuarie 2022 cu 20%.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *