Skip to content
Societate Sport

Marius Coajă, consilier Primăria Capitalei: În vara anului viitor vom începe construcţia unei săli multifuncţionale de 20.000 de locuri

Inquam Photos

Marius Coajă, consilier pe insfrastructură în primăria Capitalei, a declarat că în zona Arenei Naţionale va fi construită o sală multifuncţională de 20.000 de locuri, o investiţie de 130 de milioane de euro. El a precizat că lucrările vor începe în vara anului 2020, după încheierea Euro-2020, şi vor dura 28 de luni, potrivit news.ro.

„Sala va fi amplasată în apropierea Arenei Naţionale, între Arena Naţională şi Patinoarul Flamaropol. În momentul de faţă se elaborează proiectul tehnic şi vom începe construcţia sălii imediat după terminarea Campionatului European. Ca termen de excuţie, de la eliberarea ordinului de începere a lucrărilor, el este prevăzut pentru 28 de luni. Indiferent cât de repede ne-am fi mişcat cu elaborarae proiectului tehnic şi cu începerea execuţiei, avem o condiţie impusă de UEFA ca în zona respectivă să fie amenajată o parcare pentru Euro-2020. Sala va avea o capacitate de 20.00 de locuri, 16.000 de locuri pe scaune şi încă patru mii de scaune mobile. Am luat legătura cu toate federaţiile implicate, ne-au dat fiecare câte o adresă, în care ne-au spus în mare ce ar vrea să aibă acolo. Vorbim de o sală multifuncţională, cu parcare subterană, cu parcare exterioară pentru autocare şi cu încă şase terenuri de sport. Celălalt proiect (n.r. – al fostului primar Oprescu) era un proiect mult mai mic, nu era o sală multifuncţională şi a  fost blocat în instanţă de câtre doi constructori patru ani. În 2017, după foarte multe clarificări şi contestaţii în instanţă, comisia din cadrul primăriei şi instanţa au decis anularea procedurii respective şi am mers mai departe cu o altă procedută, deoarece avea, din punctul nostru de vedere, multe hibe studiul de fezabilitate de la acea dată. Deja am atribuit proiectul. Mergem pe un contract de <design and build> şi am atribuit deja acest contract. Vor fi investiţi 130 de milioane de euro, pentru tot ce înseamnă proiect tehnic, execuţie, lucrări şi dotarea pentru fiecare sport în parte”, a declarat Coajă, la Digi Sport.

În acest momentt, cea mai mare sală de sport din România este la Cluj-Napoca şi are aproape 10.000 de locuri. În Bucureşti, Sala Polivalentă este cea mai mare, cu 4.500 de locuri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *