Skip to content
Sport

Marius Copil s-a calificat în premieră în turul doi al unui turneu de Grand Slam

Marius Copil a reușit în această dimineață o victorie istorică la Australian Open. Jucătorul român l-a învins, în trei seturi (6-2, 6-2, 7-5), pe spaniolul Pablo Andujar și s-a calificat, în premieră, în turul doi al unui turneu de Grand Slam.

Tenismanul român, locul 194 ATP, a produs o mare surpriză în primul tur de la Australian Open, reuşind să-l elimine pe mult mai celebrul jucător Pablo Andujar, clasat pe locul 43 mondial. Românul, venit din calificări, a trecut de oponentul său în trei seturi, scor 6-2, 6-2, 7-5, într-un meci care a durat puțin peste două ore, informează digi24.ro.

Calificarea în turul doi este cea mai bună performanţă obţinută de Marius Copil la un turneu de Grand Slam și totodată în carieră. Pentru victoria din această dimineață Marius Copil va obține 45 de puncte ATP și 60.000 de dolari australieni.

În turul următor, românul va avea o misiune aproape imposibilă, urmând să joace împotriva elveţianului Stanislas Wawrinka, numărul 4 mondial şi deţinătorul titlului la Melbourne.

sursa foto mediafax

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *