Marius Iacob coordonează ancheta de la Crevedia. Procurorul s-a ocupat de incendiul de la Maternitatea Giulești

Marius Iacob este procurorul care coordonează ancheta de la Crevedia. El a fost procuror adjunct al DNA când instituția anticorupție era condusă de Laura Codruța Kovesi.

De asemenea, Marius Iacob este procurorul care a instrumentat incendiile de la Maternitatea Giulești și Piatra Neamț, dar și cazul Elodia.

Parhetul General a preluat dosarul Crevedia, conform unui comunicat transmis duminică dimineață. Se efectuează cercetări in rem sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere din culpă care a avut ca urmare un dezastru. Dosarul a fost deschis inițial la Parchetul din Răcari, Dâmbovița.

”În cauză se efectuează cercetări in rem sub aspectul săvârşirii infracţiunii de distrugere din culpă care a avut ca urmare un dezastru ( art. 255 alin 1 şi 2 din Codul Penal). A fost începută cercetarea la faţa locului, aceasta fiind coordonată de către procurorul de caz din cadrul PÎCCJ. Au fost cooptaţi ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul IGPR, specialişti din cadrul Institutului Naţional de Criminalistică din cadrul IGPR, experţi de la Institutul Naţional de Expertize Criminalistice din cadrul Ministerului Justiţiei, specialişti de la INSEMEX Petroşani, inspectori de inspecţia muncii, ofiţeri din cadrul IPJ Dâmboviţa”, a precizat  Biroul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie într-un comunicat.

O explozie a avut loc, sâmbătă, la o stație GPL din Crevedia, pe DN1A. Aceasta a fost urmată de o explozie mult mai puternică, chiar în timpul intervenției pompierilor. Cel puțin o persoană a murit și alte 54 sunt spitalizate, dintre care 10 intubate.

Celulă de criză la Ministerul de Interne

La Ministerul Afacerilor Interne, în prezența premierului Marcel Ciolacu și a ministrului Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, a fost constituită o celulă de criză, care a reunit și reprezentanți ai Ministerului Sănătății.

Două linii TELVERDE au fost deschise, pentru ca familiile persoanelor rănite în exploziile de la stația GPL din Crevedia să poată afla informații despre starea acestora. Cele două numere de telefon la care pot suna non-stop sunt:

  • 021-2069397

  • 021-2069398

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: