Skip to content
Politică

Marius Militaru, șeful Secției de Chirurgie Cardiovasculară din Constanța, achitat după ce fusese acuzat de luare de mită

ziaruldeconstanta.ro
După patru ani, Marius Militaru, șeful Secției de Chirurgie Cardiovasculară din Spitalul Județean Constanța și unul din cei mai apreciați medici specialiști în chirurgie cardio vasculară din țară, recunoscut în lumea medicală ca participant la primul transplant cardiac din România, a fost achitat, definitiv, de Curtea de Apel Constanța în dosarul în care DNA l-a trimis în judecată pentru luare de mită.

În ședința publică de astăzi, Curtea de Apel Constanța respinge ca nefondat apelul formulat de DNA împotriva sentinţei pronunţată de Tribunalul Constanţa prin care medicul Marius Militaru fusese condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare.

Medicul șef Marius Militaru a fost reținut, împreună cu doi medici anesteziști, în data de 15 decembrie 2014, în urma unui flagrant organizat de DNA chiar în Secția de Chirurgie Cardiovasculară a Spitalului Județean Constanța. Mita de 3000 de lei ar fi fost solicitată de la denunțător, în două rânduri, în schimbul unei operații pe cord deschis. În mai puțin de o lună, la 13 ianuarie 2015, DNA i-a trimis pe cei trei medici în judecată. Cei doi anesteziști au semnat un acord de recunoaștere, dosarul s-a disjuns, fiind condamnați, în 2015, la pedepse cu suspendare. Medicul șef al Secției de Chirurgie Cardiovasculară, Marius Militaru, a negat cu vehemență că ar fi pretins vreo mită. Membru fondator al Societăţii Române de Chirurgie Cardiovasculară, recunoscut în lumea medicală ca participant la primul transplant cardiac din România, Marius Militaru venise la Constanța în 2011 să preia secția, renunțând astfel la jobul bănos din Germania, potrivit evz.ro

Activitatea Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară, una dintre cele mai moderne din ţară, a fost practic paralizată până când medicul şef al secţiei a obținut de la instanță dreptul de a fi arestat în Spitalul Județean de Urgență Constanța pentru a-și continua astfel operațiile pe cord deschis. Toate operaţiile fuseseră anulate, zeci de pacienţi cu probleme cardiovasculare grave aşteptau disperaţi intervențiile chirurgicale. La instanţă s-au depus scrisori în sprijinul doctorului Marius Militaru. Și asta pentru că angajații au fost martori la așa zisul flagrant. L-au văzut pe denunţător care intrase în cabinet, deși medicul șef nu era înăuntru. La trei minute după ce a dispărut, au apărut procurorii, „nişte bărbaţi care îl căutau pe medicul şef, cu flori în mână”. Au percheziţionat cabinetul şi, din condica de prezenţă, au scos un plic în care ar fi trebuit să fie 1000 de lei. Erau doar 500 de lei. Denunțătorul furase banii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *