Skip to content
Politică

Marius Nicoară, noi precizări după plecarea din PNL

Facebook/ Marius Nicoară

Senatorul Marius Nicoară, prin intermediul unui mesaj postat pe Facebook, a explicat motivele care au stat în spatele plecării din Partidul Național Liberal (PNL), către formațiunea politică a cărui lider este Călin Popescu Tăriceanu.

Concret, Nicoară susține că liberalismul promovat în anii 1990 în PNL nu mai poate fi regăsită în prezent. Acesta afirmă că viziunea care a stat la baza reclădirii partidului de după Revoluție s-a putut vedea cel mai bine în timpul guvernării liberale conduse de Călin Popescu Tăriceanu, acesta fiind și motivul pentru care a ales înscrierea în ALDE, partid în care „există liberali autentici care luptă pentru principiile amintite”.

Redăm mai jos postarea integrală a lui Nicoară:

„In urma cu mai bine de 28 de ani, mai exact in prima luna a anului 1990, impreuna cu cativa oameni curajosi si inimosi am pornit la recladirea Partidului National Liberal. Faceam acest lucru cu mare incredere in valorile liberale. Partidul pe care atunci l-am construit, a carui viziune am urmat-o, se centra pe dezvoltarea economica, sustinerea initiativei private, consolidarea democratiei. Toate acestea s-au vazut si au fost apreciate mai ales in perioada guvernarii liberale conduse de Calin Popescu Tariceanu. Sunt mandru de realizarile mele din acea perioada la conducerea judetului Cluj! Cu sprijinul guvernului Tariceanu, am reusit sa duc judetul CLUJ de pe locul 28( din 40 de judete) pe locul 1. Am construit parcuri industriale cu mii de locuri de munca, am ajutat la dezvoltarea Aeroportului International din Cluj , am atras milioane de euro pentru infrastructura judetului( apa, canalizare,drumuri judetene).

Din pacate liberalismul in forma construita si promovata in acea perioada nu se mai regaseste in actuala forma a Partidului National Liberal. Sunt multe situatii care ma determina sa constat, cu regret, ca PNL astazi nu mai e constructia pe care am pornit-o acum 28 de ani, am visat-o si intr-o buna masura am realizat-o.
De exemplu:- faptul ca PNL se opune noului cod administrativ, faptul ca se incearca mutarea unui proiect important al judetului, mai exact mutarea Spitalul Regional de Urgenta din comuna Floresti in alta parte, faptul ca PNL nu mai este exponentul luptei pentru justitie si nu mai este un simbol al democratiei.

Toate acestea m-au determinat sa ma alatur partidului condus de Calin Popescu Taricenu- ALDE, unde exista multi alti liberali autentici care lupta pentru principiile amintite.
Decizia mea nu inseamna o tradare a Partidului National Liberal si nici o abandonare a principiilor si valorilor liberale. Am ales sa ma alatur vechilor colegi liberali alaturi de care am refacut PNL acum 28 de ani. Sunt convins ca alaturandu-ma ALDE, echipei de adevarati liberali din jurul lui Calin Popescu Taricenu, voi putea contribui cu experienta mea politico-administrativa la dezvoltarea Clujului si a Romaniei, asa cum am facut-o in trecut”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *