Skip to content
Politică

Marius Oprea aruncă BOMBA: ”Dosarul Revoluției și Dosarul Mineriadei vor fi conjugate!” EXCLUSIV

pressone.ro
" "

Istoricul și scriitorul Marius Oprea susține, în exclusivitate pentru PSnews.rocă Dosarul Revoluției și Dosarul Mineriadei vor fi conjugate, într-un viitor apropiat, întrucât făptuitorii sunt aceiași, o astfel de operație fiind necesară în vederea refacerii filmului complet al genocidului din Decembrie 1989.

Oprea explică faptul că Mineriada din iunie 1990 a ”desăvârșit” sângeroasa lovitură de stat declanșată în după-amiaza zilei de 22 decembrie, cu scopul de a înscăuna un nou regim comunist de tip perestroikist apropiat Moscovei și alcătuit din eșaloanele secunde ale PCR, ale Armatei și ale Securității. PSnews.ro vă prezintă declarațiile istoricului Marius Oprea.

" "
" "

Moscova și lovitura de stat

”Eu sunt ferm convins că, nu peste foarte mult timp, Dosarul Revoluției și Dosarul Mineriadei vor fi conjugate, întrucât făptuitorii sunt aceiași. Caracterul este genocidar și comportă, pe alocuri, caracteristici specifice loviturilor de stat africane, deși scopul final era acela al instaurării unui regim comunist de tip gorbaciovist, perestroikist – să nu uităm că răposatul general Nicolae Militaru era un sârguincios agent GRU (spionajul militar rusesc – n. red.)! Așadar, din 22 decembrie după-amiaza, avem de-a face cu o lovitură de stat menită să aducă la putere eșaloanele secunde ale PCR, ale Armatei și ale Securității. Au încercat să se legitimeze regizând o falsă contrarevoluție genocidară, care s-a soldat cu un măcel îngrozitor, în condițiile în care așa-zișii ‹teroriști› nu au existat niciodată. Coordonate de Ion Iliescu, eșaloanele secunde ale PCR, ale Armatei și ale Securității au s-au ciocnit sângeros cu anti-comunismul majoritar și vehement al românilor.

Argumente în favoarea conjugării dosarelor

Mineriada din iunie 1990 a desăvârșit lovitura de stat, cu intensul sprijin al Securității topite, via Gelu Voican Voiculescu, în noile servicii secrete, dar și cu masivul concurs al maselor muncitorești – pe lângă minerii adevărați sau securistici, muncitorii de la IMGB s-au dovedit niște veritabile brute! Este firesc ca cele două dosare să fie conjugate, întrucât numai astfel vom deține, finalmente, filmul complet al loviturii de stat din decembrie 1989, care s-a soldat cu o îngrozitoare baie de sânge. Am convingerea că, după statuarea oficială a principalilor responsabili politici – Ion Iliescu, Petre Roman și Gelu Voican Voiculescu –, ancheta Parchetului Militar îi va identifica și pe responsabilii din Armată și din cadrul serviciilor secrete. Mulți, foarte mulți sunt vinovați pentru sângele tânăr și nevinovat vărsat atunci, însă cea mai mare responsabilitate le revine celor care au dat ordinele. În condițiile în care generalul Stănculescu a murit, tovarășul Ion Iliescu este viu și nevătămat și trebuie să fie, în mod imperativ necesar, în fruntea inculpaților.

Travaliul unui dosar esențial   

Dosarul Revoluției a fost, ani de-a rândul, o țintă predilectă a abuzurilor și a atacurilor FSN-PDSR-PSD. La rechizitoriu s-a lucrat abia în ’97 – șapte ani de zile irosiți doar pentru a-i salva pe niște criminali genocidari! –, iar după 2000, odată cu reînscăunarea lui Ion Iliescu, dosarul a fost tărăgănat, blocat și s-au distrus numeroase probe. Pe de altă parte, de-a lungul a aproape trei decenii, în România nu a existat un consens politic privitor la tranșarea acestui dosar esențial. Nici Traian Băsescu nu a vrut să facă lumină, fiindcă fostul șef de stat provenea din același trunchi toxic al FSN-ului ca și tovarășul Iliescu, a declarat Marius Oprea, în exclusivitate pentru PSnews.ro.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *