Skip to content
Politică

Marius Oprea, despre eminența cenușie din spatele partidului lui Dacian Cioloș: este anchetatorul meu de la Securitate

Dacian Cioloș și-a pus secretar de partid un fiu de securist, adrian Ioradache.

Istoricul Marius Oprea arată că eminența cenușie din spatele Partidului Libertății, Unității și Solidarității este Alexandru Iordache, nimeni altul decât anchetatorul său de la Securitate, din 1988. Acesta și-a pus fiul în funcția de secretar de stat, iar pe nora sa în funcția de vicepreședinte al PLUS, potrivit b1.ro.

„Pentru mine ‘eminența cenușie’ din spatele partidului condus de Dacian Cioloș este de fapt o mai veche cunoștință: anchetatorul meu de la Securitate, fostul maior de la Direcția de cercetări penale, Alexandru Iordache. Probabil acesta a ținut ca Dacian Cioloș să nu divulge numele fondatorilor partidului. Cum scria Iordache acum un an și jumătate în revista SRI-ului, ”Intelligence în serviciul tău” despre istoria serviciilor secrete de informații din România, ”discreția și precauția caracterizau întreg sistemul”, iar ”secretul puterii serviciului și liderilor săi a rezidat în discreție”.”, a scris istoricul Marius Oprea într-un articol citat de B1.ro

Secretarul general al partidului condus de Dacian Cioloș are 8 joburi enumerate în profilul său de pe Linkedin și, cu aceasta, nouă.

„În vara anului 2001, însă, nu era așa de profund și implicat în ”viața cetății”. Pe atunci, presa constănțeană relata că un oarecare Adrian Iordache, ”un șofer de 23 ani posesor al unui jeep Mitsubishi Pajero a accidentat un polițist în misiune, pe motocicletă, în stațiunea Mamaia.”, mai arată Oprea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *