Skip to content
Politică

Marius Paşcan (PMP): De Ziua Naţională, mai mult decât oricând, trebuie să spunem tare că Basarabia este pământ românesc

psnews

Deputatul PMP Marius Paşcan a vorbit, în discursul ţinut în şedinţa solemnă a Parlamentului, despre obligaţia pe care românii o au de a nu uita că Basarabia este pământ românesc şi a salutat înfiinţarea unei Agenţii pentru Relaţia cu Republica Moldova la nivelul Guvernului României.

Avem datoria să nu uităm că ţara noastră nu este întreagă. Faţă de momentul pe care-l sărbătorim cu fiecare dată de 1 Decembrie, România a pierdut din trupul său sfânt partea dintre Prut şi Nistru. De Ziua Naţională, mai mult decât oricând, trebuie să spunem tare că Basarabia este pământ românesc şi fraţii noştri de peste Prut vorbesc, gândesc şi simt româneşte. Ar fi mare păcat ca într-un asemenea moment de concordie şi acalmie politică pentru cinstirea Zilei Naţionale să nu ne asumăm ca veritabil proiect de ţară reîntregirea naţională”, a afirmat Marius Paşcan, conform news.ro.

Acesta a precizat că sunt două căi prin care s-ar putea face reunirea României cu Republica Moldova, una ar fi „un act politic al ambelor state prin care să-şi asume că sunt una şi aceeaşi ţară”, a doua cale fiind sprijinirea de către România a aderării României la Uniunea Europeană.

El a salutat disponibilitatea noului guvern român privind înfiinţarea unei Agenţii pentru Relaţia cu Republica Moldova, spunând că politicienii de la Bucureşti au datoria de a sprijini forţele politice pro-europene de la Chişinău.

Acesta a vorbit şi despre epurările pe criterii etnice la care sunt supuşi românii în unele zone, cum ar fi Valea Timocului, arătând că situaţia acestora trebuie să îi preocupe pe politicienii români.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *