Skip to content
Bacău Societate

Marius Pașcan (PMP) solicită intervenția Guvernului pentru apărarea mormintelor eroilor români: Este incredibil!

B1

Deputatul PMP Marius-Pașcan solicită, vineri, într-o postare pe facebook, intervenția Guvernului României,  a Ministerului Apărării Naționale, precum și a instituțiilor competente ale statului, în localitatea Sânmartin, deoarece crucile eroilor români au fost învelite în saci de plastic de către primarul localității András Gergely.

”Eroii români nu mai au loc nici în mormintele țării lor!

Este scandalos! 
Mormintele soldaților români îi deranjează pe liderii politici ai maghiarimii. Autorităţile locale din Dărmăneşti (judeţul Bacău) au realizat, în cimitirul militar maghiar al satului depopulat Valea Uzului, o parcelă de morminte ale unor soldaţi români. Primăria Dărmănești intenţiona să inaugureze memorialul dedicat soldaţilor români căzuţi în Primul şi cel de-Al Doilea Război Mondial, iar ca parte a pregătirilor, în cimitir au fost ridicate 52 de cruci de beton şi o cruce mare ortodoxă, realizată tot din beton.
András Gergely, primarul localităţii Sânmartin a declarat presei că ,,ocuparea cimitirului de către cei din Dărmăneşti este o acţiune arbitrară, un act profanator”. Cu alte cuvinte, eroii maghiari nu încap lângă eroii români, iar în numele lor se revendică autonomia teritorială etnică și după moarte.
Este incredibil: peste noapte, crucile eroilor români au fost învelite în saci de plastic, întrucât imaginea lor a devenit inacceptabilă pentru administrația publică locală din Sânmartin.
Am solicitat de urgență intervenția promptă a Guvernului României, a Ministerului Apărării Naționale precum și a instituțiilor competente ale statului. Liviu Dragnea, Călin Popescu Tăriceanu și ai lor aliați din partea UDMR izgonesc, printr-o complicitate politică a trădării naționale, până și eroii români din mormintele lor sfinte!
Nu acceptați, nu rămâneți pasivi, oameni buni, vă implor!”,
a scris Marius Pașcan pe facebook.

Este posibil ca imaginea să conţină: iarbă, în aer liber şi natură

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *