Skip to content
Politică

Marius Pieleanu critică modul de raportare al românilor la situația Republicii Moldova

Marius Pieleanu a declarat, sâmbătă seară, la Realitatea TV, că „din păcate, ‘România Mare’ face prea puține lucruri pentru Moldova noastră”, criticând, în acest context, modul de raportare al românilor la frații lor de peste Prut și lipsa unei culturi comune, „în elementele sale mari, între toate marile regiuni istorice ale României”.

Din păcate, ‘România Mare’ face prea puține lucruri pentru Moldova noastră; știu că, din păcate, arestarea domnului Filat, la nivel percepției publice, poate să fie ca o piedică în procesul de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană și cred, de asemenea, că tot ‘România Mare’ poate să rezolve inclusiv probleme din justiție din Moldova. Ar fi încă un element de coeziune între noi și ei.

Peste doi ani, și deja se vehiculează în spațiul public, sărbătorim 100 de ani de la Marea Unire și nici măcar elementele de mare congruență nu le-am atins: o autostradă, un gazoduct, și, în fine, o cultură comună. Nu am ajuns, după 100 de ani, să avem o cultură comună, în elementele sale mari, între toate marile regiuni istorice ale României. În continuare gândim în termeni de provincii culturale distincte„, a spus Pieleanu, potrivit realitatea.net.

Pe de altă parte, sociologul a criticat faptul că împrumutul 150 de milioane de euro, pe care România îl va acorda Moldovei, este unul rambursabil.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *