Skip to content
Politică

Marius Striblea, avocatul Elenei Udrea, audiat de DIICOT

Procurorii din cadrul DIICOT au desfasurat in aceasta dimineata o serie de perchezitii domiciliare la un judecator din cadrul Curtii de Apel Iasi care ar fi implicat intr-un scandal de luare de mita.

Judecatorul Dan Anton este audiat de procurorii DIICOT. Surse din interiorul anchetei sustin ca el ar fi acceptat o intelegere, in schimbul sumei de 200.000 de lei si a unor bunuri, precum: carne de curcan si vin. In acest fel, magistratul trebuia sa admita o contestatie in anulare fata de doi infractori condamnati definitiv la trei ani de inchisoare, fiind pedepsiti pentru evaziune si spalare de bani. Dan Anton ar fi facut aceasta intelegere prin intermediul unui fost judecator din Iasi, care este pensionat acum, informeaza Buna Ziua Iasi.

La audieri a fost adus in calitatea de martor avocatul Marius Striblea, arata Buna Ziua Iasi. Acesta a declarat ca atat el, cat si alti colegi avocati au fost audiati in acest dosar in calitate de martori. Avocatul Striblea a parasit sediul DIICOT in jurul orei 15.25, iar potrivit anchetatorilor, ar fi vorba de un prejudiciu in valoare de 2 miliarde de lei vechi, spaga fiind data cu ajutorul unui intermediar din sistem.

Se pare ca ancheta DIICOT a pornit in urma unui denunt. Judecatorul Dan Anton ar fi primit aceasta suma pentru a da un aviz favorabil in cazul a doi condamnati la inchisoare. Cei doi se aflau incarcerati in Penitenciarul Iasi iar judecatorul Anton ar fi trebuit sa aprobe o cerere de anulare a deciziei in cazul condamnarii celor doi. La audieri a mai fost adus inca un barbat care are legatura cu acest dosar in care sunt implicate 10 persoane.

„Am fost chemat in calitate de martor. Nu am cunostinta despre niciuna din acuzatiile care i s-au pus in sarcina judecatorului. Am primit o singura intrebare: daca avem cunostinta de acele fapte. Eu nu stiu asa ceva.

Il cunosc asa cum ii cunosc si pe ceilalti judecatori. O audiere care a durat 5 minunte. Cred ca am fost in total 10 avocati”, a declarat Marius Striblea la Antena 3.

Perchezitiile desfasurate de DIICOT Iasi au vizat nu mai putin de 11 locatii, acestea fiind desfasurate la domiciliile si birourile unor persoane implicate in acest dosar. Banii erau promisi de doi indivizi care au fost condamnati pentru evaziune fiscala si spalare de bani.

Sursa foto: bestnews.ro

1 comentariu la “Marius Striblea, avocatul Elenei Udrea, audiat de DIICOT

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *