Skip to content
Politică

Mark Zuckerberg cere reformarea reglementărilor referitoare la internet

Directorul general al Facebook, Mark Zuckerberg, cere autorităţilor de reglementare să joace ”un rol mai activ” în stabilirea regulilor care guvernează internetul, pe fondul eforturilor de a dezamorsa criticile la care este supusă cea mai mare reţea de socializare la nivel mondial, transmite Reuters.

Potrivit news.ro, Zuckerberg, a cărui companie este criticată pentru că nu reuşeşte să gestioneze conţinutul în mod adecvat şi să protejeze confidenţialitatea datelor utilizatorilor, a scris sâmbătă într-un articol în publicaţia Washington Post că ”o abordare standardizată referitoare la eliminarea conţinutului ar contribui la responsabilizarea companiilor de internet”.

”Prin actualizarea regulilor internetului, putem păstra cea ce are mai bun – libertatea de exprimare a oamenilor şi capacitatea antereprenorilor de a construi lucruri noi – protejând în acelaşi timp societatea de pericole mai mari”, a scris Zuckerberg.

Comentariile lui Zuckerberg au urmat unui articol publicat de Washington Post potrivit căruia guvernul american şi Facebook negociază un acord referitor la o amendă de ordinul mai multor miliarde de dolari, legată de lacunele companiei în ceea ce priveşte protejarea confidenţialităţii informaţiilor utilizatorilor.

Zuckerberg a mai cerut noi reguli referitoare la publicitatea politică online, ”care să reflecte realitatea pericolelor” cu care se confruntă companiile de media socială.

Agenţiile de securitate şi de aplicare a legii din Statele Unite afirmă că trolii de internet dn Rusia au ajutat la răspânirea de conţinut cu rol de dezbinare şi dezinformare pe Facebook, înaintea alegerilor prezidenţiale americane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *